Nicole Kidman: «Φοβόμουν τη δύναμή μου»

Nicole Kidman: «Φοβόμουν τη δύναμή μου»

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Nicole Kidman τιμήθηκε στα φετινά βραβεία 'Crystal + Lucy' του οργανισμού Women In Film & Television International για την προσφορά της στον κινηματογράφο με το βραβείο ‘Excellence in Film’ και έδωσε –ως είθισται- μια εμπνευσμένη ομιλία για τις γυναίκες παγκοσμίως. Μιλώντας για τη δική της δυσκολία να αποδεχτεί τη δύναμη που έχει ως γυναίκα, προέτρεψε όλες τις γυναίκες να αναδείξουν το ταλέντο τους και να διεκδικήσουν όσα τους αξίζουν.

Η διάσημη ηθοποιός αποκάλυψε ότι όταν ήταν μικρή ήταν σε συνεχή σύγκρουση με τον εαυτό της και υποτιμούσε τις δυνατότητές της προκειμένου να μην τρομοκρατεί τους άλλους με το ύψος της (είναι 1,80), το ταλέντο της και τη δύναμή της. Όπως αναφέρει το Cut σε δημοσίευμά του, η Kidman ακόμα προσπαθεί να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα: «Είμαι ένα ζωντανό παράδειγμα του λόγου για τον οποίο οι γυναίκες πάντα αυτοπεριορίζονται» είπε η ηθοποιός στην ομιλία της και εξήγησε ότι «Φοβόμουν την δύναμή μου, φοβόμουν ότι θα είμαι απειλή για τους ανθρώπους, ότι θα τους τρομοκρατούσα. Είναι στενάχωρο να εύχεσαι να ήσουν λιγότερα από όσα είσαι στην πραγματικότητα. Είναι δύσκολο να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις όταν είσαι σε μια διαρκή σύγκρουση με τον εαυτό σου. Το δούλεψα για να το αντιμετωπίσω και ακόμα το κάνω».  

Η οπτική που είχε για τα πράγματα επηρέασε αρκετά και την επαγγελματική της πορεία, όπως εξομολογήθηκε, αφού κάποια στιγμή απέρριψε ένα ρόλο για να μην ‘τσαλακώσει’ το προφίλ της κοπέλας ‘με τα μακριά, πλούσια μαλλιά που φιλούσε αγόρια’. Η απόφασή της να μην υποδυθεί μια κοπέλα που έπρεπε να φιλήσει ένα άλλο κορίτσι, όπως απαιτούσε ο ρόλος της, ήταν μια προσπάθειά της, όπως είπε, να αποφύγει έναν απειλητικό ρόλο. Ήταν όμως και η αρχή μια διαδικασίας που την έμαθε να απορρίπτει τις προσδοκίες της βιομηχανίας και να τιμά τη δύναμή της ως γυναίκα. «Οι γυναίκες είναι επιρρεπείς στη φωνή που τους λέει ότι πρέπει να έχουν την αποδοχή των άλλων. Οι άντρες λένε ότι θέλουν κάτι και το διεκδικούν. Οι γυναίκες αναρωτιούνται αν το θέλουν, αν το αξίζουν, αν μπορούν να το καταφέρουν. Αυτές οι σκέψεις οδηγούν τις γυναίκες να αμφισβητούν τις αποφάσεις τους, να αγνοούν την αυτοπεποίθησή τους και να επανέρχονται σε ένα ασφαλές σημείο. Δεν μετανιώνω για πολλά. Προσπαθώ να μην ζω έτσι, αλλά έχω μετανιώσει κυρίως για τις αποφάσεις που πήρα εξαιτίας του φόβου. Όχι φόβου για την αδυναμία μου αλλά φόβου για την δύναμή μου».

Η Nicole Kidman έκλεισε την ομιλία της απευθυνόμενη σε όλες τις γυναίκες και προτρέποντάς τους να διεκδικήσουν όλα όσα τους αξίζουν: «Είμαι σήμερα εδώ και ξέρω ότι κάπου υπάρχει ένα 13χρονο ή 14χρονο κορίτσι θα ακούσει την ομιλία μου. Ας δεσμευτούμε ότι θα υποστηρίξουμε αυτό τα κορίτσι καλλιτεχνικά, συναισθηματικά και οικονομικά. Ας δημιουργήσουμε ευκαιρίες για εκείνη και ας της δείξουμε ότι είναι δυνατή, έξυπνη και ταλαντούχα, ότι αξίζει μια ευκαιρία σε ό,τι κι αν την ενδιαφέρει και με ισάξιο μισθό. Ας της αποδείξουμε ότι μπορεί να προχωρήσει μπροστά χωρίς ντροπή». Όπως τόνισε άλλωστε η Kidman «η αποτυχία δεν είναι ντροπή, η δειλία είναι. Ας ρισκάρουμε, ας τιμήσουμε τη φωτιά που έχουμε μέσα μας κι ας αγνοήσουμε τις φοβίες μας. Ας σταθούμε ψηλά χωρίς να απολογηθούμε ποτέ για αυτό».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή