Με ξύνεις, παρακαλώ;

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Άλλαξε η σεζόν, μάλλον μπήκαμε στο καλοκαίρι…» μονολόγησα, ενώ το χέρι μου δεν έφτανε με τίποτα το σημείο της πλάτης μου που είχε τσιμπηθεί από το κουνούπι… Δεν ήταν ξύπνιος κανείς μέσα στην προχωρημένη νύχτα και, τελικά, με έσωσε ένα μολύβι!

Μάλιστα! Το πολύ καλά ξυσμένο μολύβι μου μπήκε κάτω από την μπλούζα και με ανακούφισε από την ενοχλητική φαγούρα.

Και, μια και ήμουν στον υπολογιστή, έψαξα στο Διαδίκτυο για να βρω και άλλες χρήσεις των μολυβιών. Έτσι, εκτός από την προφανή χρήση τους, του γραψίματος, δηλαδή, ή της ζωγραφικής και του σκίτσου, βρήκα κι αυτήν που σας δείχνω σήμερα.

Η Meghan Maconochie από τη Νότια Αφρική είναι δασκάλα το πρωί, αλλά, όταν γυρνάει σπίτι της το απόγευμα, φτιάχνει σχέδια από ξύσματα μολυβιών. Σαν να εικονογραφεί την καθημερινότητά της. Τα σχέδιά της περιλαμβάνουν από πορτρέτα ανθρώπων και ζώων μέχρι αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Σχεδιάζει, ξύνει χρωματιστά μολύβια, αλλά δεν πετάει τα ξύσματα. Τα χρησιμοποιεί για να φτιάξει υπέροχα έργα, τα οποία στη συνέχεια φωτογραφίζει και αυτές τις φωτογραφίες τις ανεβάζει στο Instagram. Μία φωτογραφία την ημέρα για 365 ημέρες, δημιουργώντας έτσι ένα ιδιόμορφο ημερολόγιο ξυσμάτων.

Τίποτα δεν πετιέται και όλα ανακυκλώνονται. Λέτε να ανακυκλώνονται και τα κουνούπια; Μόνο έτσι εξηγείται το πώς εμφανίζονται από το πουθενά, ενώ νομίζεις πως έχεις ξεμπερδέψει μαζί τους.

Να, με τσίμπησε κι άλλο κουνούπι τώρα, και πάλι σε σημείο που δεν φτάνει το χέρι μου… Ευτυχώς, δεν είναι βράδυ και είναι ο Σταύρος εδώ για να με ξύσει!

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή