«Μένουμε Ευρώπη» και στον Λευκό Πύργο

«Μένουμε Ευρώπη» και στον Λευκό Πύργο

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το απόγευμα της Δευτέρας, τη στιγμή που στις Βρυξέλλες θα λαμβάνει χώρα η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της τελευταίας ευκαιρίας, οι Θεσσαλονικείς θα κατευθύνονται προς τον Λευκό Πύργο με μοναδικό σκοπό να εκφράσουν τη στήριξή τους στις προσπάθειες για παραμονή της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη.

Η συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ., διοργανώνεται μέσω των social media, με αποστολή ενημερωτικού υλικού και αναρτήσεις γνώμης από 32.000 χρήστες, εκ των οποίων τουλάχιστον 3.200 είχαν ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα μέχρι χθες το βράδυ. «Γεννηθήκαμε στην Ευρώπη και θέλουμε να παραμείνουμε σε αυτήν», δηλώνει στη «Κ» μέλος της οργανωτικής επιτροπής.

Το σύνθημα των διαδηλωτών είναι «Μένουμε Ευρώπη», καθώς, όπως σημειώνει η ομάδα των διοργανωτών, ο στόχος τους είναι να καταθέσουν «την αγωνία και τη διαμαρτυρία μιας μεγάλης μερίδας πολιτών για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης».

Σημειώνεται ότι η διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Δευτέρας συμπληρώνει τη μεγάλη πετυχημένη συγκέντρωση που προηγήθηκε στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 18/06. Το εντυπωσιακό στην εν λόγω συγκέντρωση δεν ήταν μόνο ο μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων που ξεπέρασε τις 10.000 άτομα, αλλά και ο παλμός του κόσμου, ανθρώπων όλων των ηλικιών, που ένωσαν την αγωνία τους για το αύριο και διαδήλωσαν την πίστη τους σε ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. «Ευρώπη – Ευρώπη» και «Ελλάς – Ευρώπη – Δημοκρατία» ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Την Δευτέρα, στις 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ξανά συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT