Νέο κρησφύγετο των ληστών του Διστόμου στην Ανάβυσσο

Νέο κρησφύγετο των ληστών του Διστόμου στην Ανάβυσσο

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέο κρησφύγετο των ληστών του Διστόμου οδηγήθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στο πλαίσιο ερευνών που διενεργεί μετά την επιχείρηση στη Νέα Αγχίαλο στις 29 Μαΐου.

Το σπίτι αυτό βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Αναβύσσου και σε αυτό διέμενε ένας από τους ληστές.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, πλαστά έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και τις επόμενες ώρες αναμένεται επίσημη ενημέρωση για τα νέα ευρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής 29 Μαΐου σε κρησφύγετο στη Νέα Αγχίαλο Βόλου εντοπίστηκαν μαζί ο αναρχικός ληστής Γρ. Τσιρώνης και οι «ποινικοί» Σπύρος Χριστοδούλου και Σπύρος Δραβίλας ή «καρφάκιας». Ο τελευταίος αυτοπυροβολήθηκε με καλάσνικοφ στο κεφάλι για να αποφύγει τη σύλληψη από άνδρες της ΕΚΑΜ.

Οι αστυνομικοί έφθασαν στο σπίτι της Νέας Αγχιάλου μετά τον εντοπισμό ενός φορτηγού 4Χ4 «Νισάν Ναβάρα» που είχε θεαθεί μετά την ένοπλη ληστεία στον Αμπελώνα Λάρισας στις 30 Απριλίου, έξω από σούπερ μάρκετ στον Βόλο. Με το αυτοκίνητο αυτό, ο Σπ. Δραβίλας, όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, μετέβη στο διώροφο σπίτι στη Νέα Αγχίαλο υπό την επιτήρηση αστυνομικών. Λίγη ώρα μετά άλλο άτομο βγήκε από το σπίτι και μετέβη με το ίδιο αυτοκίνητο στο Νέο Μοναστήρι Λάρισας, όπου έκανε κατόπτευση εξωτερικά στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς. Στη συνέχεια επέστρεψε και πάλι στη Νέα Αγχίαλο. Όπως προκύπτει, το άτομο αυτό ήταν ο Σπύρος Χριστοδούλου.

Τότε αποφασίστηκε να γίνει επέμβαση της αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια όμως της προσπάθειας να πλησιάσουν οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, έγιναν αντιληπτοί από τα άτομα που βρίσκονταν στο σπίτι, γύρω στις 4 το απόγευμα. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τον κ. Τσακνάκη, κάλεσαν τους ένοικους του σπιτιού να παραδοθούν. Τότε βγήκε ένα άτομο, που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ήταν ο Τσιρώνης, κρατώντας καλάσνικοφ και ζήτησε από τους αστυνομικούς εγγυήσεις για τη σωματική του ακεραιότητα προκειμένου να παραδοθεί. Αμέσως μετά ακούστηκαν 4 πυροβολισμοί μέσα στο σπίτι και στη συνέχεια παραδόθηκαν οι Χριστοδούλου και Τσιρώνης, οι οποίοι δήλωσαν ότι ο σύντροφός τους αυτοκτόνησε για να μη συλληφθεί.

Οι Σπύρος Δραβίλας και Σπύρος Χριστοδούλου είναι οι δράστες της ληστείας σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας τον Αύγουστο του 2014 στην Παραλία Διστόμου, οι οποίοι είχαν διαφύγει στη συνέχεια με ταχύπλοο. Ο τρίτος καταζητούμενος για την ληστεία στην παραλία Διστόμου ήταν ο Γιώργος Πετρακάκος. Οι τρεις άνδρες φέρονται ως δράστες και άλλων πολλών ληστειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή