Σκόπευσε κι άλλο μετάλλιο η Ελλάδα

Σκόπευσε κι άλλο μετάλλιο η Ελλάδα

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γυμναστική, πόλο και σκοποβολή έφεραν χαμόγελα στην ελληνική αποστολή που παίρνει μέρος στους «1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες» του Μπακού. Χθες, ήταν η σειρά του μεικτού της σκοποβολής να ανέβει στο βάθρο. Το ασημένιο μετάλλιο των Κορακάκη – Μαλγαρινού ήταν το 6ο των Ελλήνων αθλητών στο Αζερμπαϊτζάν.

Kανένας, όμως, από τους διακριθέντες δεν θα εισπράξει πριμ ή κάποια προνόμια από την Πολιτεία, καθώς η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε έγγραφό της αναφέρει ότι «οι συγκεκριμένοι αγώνες δεν περιλαμβάνονται στις ρυθμίσεις του αθλητικού νόμου», κάτι που καυτηρίασε σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Οι σκοπευτές μας έχασαν το χρυσό στις λεπτομέρειες. Αγωνίστηκαν στο μεικτό με αεροβόλο στα 10 μέτρα απέναντι στην αντίστοιχη γερμανική ομάδα των Καρς – Ρέιτζ. Το σκορ ήταν ισόπαλο (4-4) αλλά στην τελευταία βολή επικράτησαν οι Γερμανοί και οι Αννα Κορακάκη – Κώστας Μαλγαρινός περιορίστηκαν στο ασημένιο.

«Η συνεργασία μπορεί να κάνει τα πάντα και ελπίζω αυτό να αποτελεί ένα μήνυμα για τη χώρα μας. Με τον Κώστα δεν προπονούμαστε μαζί και βρισκόμαστε συνήθως πριν από τους αγώνες» δήλωσε η Αννα Κορακάκη και ο Κώστας Μαλγαρινός συμπλήρωσε: «Εχουμε τρομερή χημεία με την Αννα και βγαίνει στο γήπεδο.

Το θέλαμε πολύ αυτό το μετάλλιο και το διασκεδάσαμε πολύ, ιδιαίτερα με το γεγονός ότι πήγαμε τον τελικό στην… κόψη του ξυραφιού και τον τραβήξαμε μέχρι τέλους».

Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, στο μπάντμιντον είχαμε τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες. Ο Γιώργος Χαραλαμπίδης ηττήθη από τον Ιρλανδό, Σκοτ Εβανς 2-0 (21-7, 21-9), η Ιωάννα Καρκαντζιά από την Κροάτισσα, Ντοροτέα Σουτάρα 2-0 (21-17, 21-18) και στο μεικτό τα αδέλφια Τέντα, Ειρήνη και Πέτρος, από τους Ούγγρους, Κράουζ – Σαρόσι 2-0 (21-4, 21-5). Στο σάμπο, ο Μιρμάν Ηλιάδης αποκλείστηκε στον πρώτο από τον Βούλγαρο, Μάρτιν Ιβάνοφ με 1-3.

Το τέλος της χθεσινής ημέρας βρήκε την Ελλάδα στην 20ή θέση του πίνακα των μεταλλίων, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχαμε τις μεγάλες επιτυχίες των αθλητών της γυμναστικής και του πόλο. Ο Λευτέρης Πετρούνιας επιβεβαίωσε ότι είναι ο κορυφαίος γυμναστής της Ευρώπης στους κρίκους και ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου και ο Βλάσης Μάρας έδειξε ότι εξακολουθεί να αποτελεί… υπολογίσιμη δύναμη στο μονόζυγο κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Στό πόλο, τόσο οι έφηβοι, όσο και οι νεάνιδες αναδείχθηκαν τρίτοι.

Σήμερα, οι Ελληνες αθλητές θα αγωνιστούν σε κολύμβηση, ξιφασκία, μπάντμιντον και μπάσκετ. Στην κολύμβηση, τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν οι Ελένη Κοντογεώργου (50μ. πρ.), Δημήτρης Δημητρίου (400μ. ελ.), Νίκος Σοφιανίδης (100μ. ύπτ.), Κώστας Μερετσόλιας (200μ. πρ.) και Ιωάννα Σαχά (200μ. ύπτ.). Στο μπάσκετ (3Χ3), η εθνική ανδρών θα παίξει με την Εσθονία και αργότερα με την Ιταλία και οι γυναίκες με την Ολλανδία και την Ελβετία. Ο Γιώργος Τσουρούτας θα μας εκπροσωπήσει στην ξιφασκία (σπάθη). Ο Γ. Χαραλαμπίδης και τα αδέλφια Τέντα στο μπάντμιντον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή