Σε νέα άνοδο οι ευρωπαϊκές αγορές

Σε νέα άνοδο οι ευρωπαϊκές αγορές

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προσδοκία για μια συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της οδήγησε χθες σε νέα άνοδο τις αγορές σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική μετά το ράλι που είχε προηγηθεί τη Δευτέρα και είχε οδηγήσει τη Wall Street σε ιστορικά υψηλά. Ετσι, παρά τις όποιες επιφυλάξεις για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η άνοδος ήταν γενική στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα μεγαλύτερα κέρδη και συγκεκριμένα 1,18% να έχει καταγράψει ο δείκτης CAC 40 της Γαλλίας.

Με άνοδο 0,72% έκλεισε, άλλωστε, ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης ενώ με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι δείκτες FTSE MIB του Μιλάνου και IBEX της Μαδρίτης καθώς και ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου. Με κέρδη 1,1% έκλεισε, επίσης, και ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE Eurotop 100. Παράλληλα, όμως, η αύξηση που κατέγραψαν οι πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών ενίσχυσε την προσδοκία πως η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει στην πρώτη μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση αύξηση των επιτοκίων και θα ακολουθήσει η δεύτερη αύξηση τον Δεκέμβριο, όπως έχουν αφήσει να εννοηθεί στελέχη της Fed. Η προσδοκία αυτή ενίσχυσε έτσι το δολάριο έναντι του ευρώ, που κυμαινόταν το βράδυ στο 1,1167 δολ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή