Τρανσέξουαλ εκδιώχθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα

Τρανσέξουαλ εκδιώχθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Αντιμέτωπος με αγενή προσκεκλημένη τρανσέξουαλ βρέθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε την Τετάρτη στον Λευκό Οίκο, προς τιμήν του Μήνα Υπερηφάνειας των Λεσβιών, Ομοφυλοφίλων, Αμφισεξουαλικών και Διεμφυλικών Ατόμων (LGBT).

Λίγο αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος άρχισε την ομιλία του, δυνατή γυναικεία φωνή από το βάθος της αίθουσας ακούστηκε να φωνάζει το όνομά του. Παρότι ο κ. Ομπάμα συνέχισε ατάραχος να μιλάει, η επιμονή της φωνασκούσας τον έκανε να χάσει την ψυχραιμία του και να πει: «Οχι, όχι, όχι. Ακούστε με, βρίσκεστε στο σπίτι μου. Δεν πρόκειται να εξασφαλίσετε απάντηση από μένα, όταν με διακόπτετε με αυτόν τον τρόπο». Οι φωνές του ατόμου, όμως, και τα συνθήματά της, όπως «Κανένας άλλος!» και «Σταματήστε τις απελάσεις!», δεν σταμάτησαν, παρά την έκκληση του προέδρου, τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων προς τη φωνασκούσα και το σύνθημά τους: «Ομπάμα! Ομπάμα!». Ο εκνευρισμός του προέδρου έκανε τους άνδρες της μυστικής υπηρεσίας (φρουρά του προέδρου και της Πρώτης Οικογένειας, αρμόδια και για την ασφάλεια του Λευκού Οίκου) να πλησιάσουν τη διεμφυλική γυναίκα και να τη συνοδεύσουν εκτός της αίθουσας. Επρόκειτο για την ακτιβίστρια των δικαιωμάτων των τρανσέξουαλ και παράτυπη μετανάστρια Τζενισέτ Γκουτιέρες, η οποία ήθελε να διαμαρτυρηθεί για την πολιτική απελάσεων μεταναστών των ΗΠΑ.

«Συνήθως δεν ενοχλούμαι από ανθρώπους που φωνάζουν στις ομιλίες μου. Οταν, όμως, βρίσκομαι σπίτι μου και σε βλέπω να πίνεις και να τρως το φαγητό από το τραπέζι μου, καταλαβαίνετε τι εννοώ…» είπε ο πρόεδρος, απολογούμενος για την εκδίωξη της Γκουτιέρες από την εκδήλωση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή