Προτάσεις

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260

Μια βραδιά με τον Μπέργκμαν

Ενα διαφορετικό βράδυ Κυριακής υπόσχεται η συνεργασία Φεστιβάλ Αθηνών και Athens Open Air Film Festival. Στον Κήπο της έδρας του φεστιβάλ (Πειραιώς 260) και στις 9.30 το βράδυ θα προβληθεί η αριστουργηματική ταινία του Ινγκμαρ Μπέργκμαν «Ο μαγεμένος αυλός». Ο Σουηδός σκηνοθέτης καταπιάνεται με την περίφημη όπερα του Μότσαρτ, για να παντρέψει την ατμόσφαιρα της θεατρικής σκηνής και την επιβλητικότητα του οπερετικού θεάματος με την κινηματογραφική εμπειρία και αισθητική. Με ελεύθερη είσοδο.  Δ.ΡΗΓ.

GAGOSIAN GALLERY

Ο ιδιαίτερος κόσμος του Richard Phillips

H έκθεση έργων του Αμερικανού καλλιτέχνη Richard Phillips (γεν. 1962) στην Αθήνα (Gagosian, Μέρλιν 3, τηλ. 213-64.02.15) είναι μία από τις ενδιαφέρουσες πτυχές του εικαστικού καλοκαιριού. Ο Φίλιπς δημιουργεί ολόκληρους κόσμους με πορτρέτα ή σύμβολα συνδυάζοντας υβριδικά στοιχεία από την Op Art, την εικονογράφηση και την ψυχεδέλεια, οργανώνοντας εκ νέου οικεία πεδία με μια δική του μυστική γλώσσα. Στη φωτογραφία, λεπτομέρεια από το πορτρέτο του Τζιμ Μόρισον (2015) με ευθεία αναφορά στη δουλειά του Αντι Γουόρχολ. N. B.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή