Πίσω από τις κάμερες

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τα μάτια του κόσμου

Την περασμένη Τετάρτη, σε ειδική εκδήλωση, η EΠΟ υπέγραψε συνεργασία με τη Sportradar για τη διενέργεια εκπαιδευτικών προγραμμάτων με σκοπό την ενημέρωση περί των χειραγωγημένων αγώνων σε ποδοσφαιριστές, διαιτητές και παράγοντες. Ο τρόπος που η Ομοσπονδία χειρίζεται το πρόβλημα των χειραγωγημένων αγώνων χαρακτηρίζεται από ατολμία και απάθεια. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα μπορούσαν να γίνουν από τον integrity officer της ΕΠΟ και συνεπώς να έχουν μικρότερο κόστος είναι μια αποσπασματική –εκτός από αργοπορημένη– κίνηση, η οποία πρέπει να συνδυαστεί με τις ρυθμίσεις στον Πειθαρχικό Κώδικα, ο οποίος με διάταξη που εισήχθη τον περασμένο Μάιο «φροντίζει» για την αθώωση των κατηγορουμένων και με δομές όπως η δημιουργία μηχανισμού καταγγελιών και η ίδρυση σώματος επιθεωρητών, όπως υπάρχουν στην UEFA και στις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες. Υπήρχαν πραγματικά πολλά ερωτήματα για τη στάση της ΕΠΟ στο θέμα των χειραγωγημένων αγώνων, αλλά μόλις ολοκληρώθηκαν οι παρουσιάσεις, ο νέος διευθυντής επικοινωνίας έσπευσε να κλείσει την εκδήλωση και αντί να δώσει χώρο σε ερωτήσεις, έδειξε άρον άρον τον δρόμο για τον μπουφέ.

Α. Μ.

Ο ρόλος του Σλούκα

Το κενό που θα αφήσει ο Κώστας Σλούκας στον Ολυμπιακό, εφόσον επισημοποιηθεί η πιθανή μεταγραφή του σε ομάδα του εξωτερικού, δεν θα είναι δυσαναπλήρωτο. Θα πρόκειται αναμφισβήτητα για την απώλεια ενός πολύ σημαντικού «κρίκου» στην αγωνιστική «χημεία», αλλά ο ρόλος που είχε στους «ερυθρόλευκους» μπορεί να καλυφθεί με άλλη επιλογή, όχι απαραίτητα ελληνική. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Σλούκας, που έχει κάνει μεγάλη πρόοδο, τα τρία τελευταία χρόνια, δεν «θα βγάλει μάτια» στην επόμενη ομάδα του σε θέση βασικού πλέι μέικερ.

Γ. Β.

Αδιάβαστη η πολιτεία…

Την ώρα που οι αθλητές μας εκπροσωπούν τα ελληνικά χρώματα στο Μπακού, η ΓΓΑ ενημέρωσε ότι οι διακρίσεις τους για την πολιτεία δεν έχουν καμία σημασία γιατί η διοργάνωση δεν συμπεριλαμβάνεται στις ρυθμίσεις του αθλητικού νόμου. Κι ας πήγε ο υφυπουργός Στ. Κοντονής να εκπροσωπήσει τη χώρα σε κάποιους, κατ’ αυτούς, ασήμαντους αγώνες… Κι όμως, για αρκετά αθλήματα (όπως τζούντο, υγρός στίβος κ.π). αυτή η διοργάνωση αποτελεί και το επίσημο ευρωπαϊκό τους πρωτάθλημα. Μήπως έφτασε η ώρα οι εκπρόσωποι της πολιτείας να ενδιαφερθούν πραγματικά για τους αθλητές και να μάθουν κάποια πράγματα και όχι το ενδιαφέρον τους να επικεντρώνεται σε φωτογραφίες και συγχαρητήρια;

Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή