Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην Αθήνα

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην Αθήνα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική πρόοδο παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Κύπρο. Με εξωστρέφεια, τα δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια της χώρας έχουν καταφέρει να προσελκύσουν φοιτητές από τις χώρες της Μεσογείου, των Βαλκανίων, την Κίνα, αλλά και την Αφρική, ενώ είναι στις πρώτες προτιμήσεις και Ελλήνων, είτε για προπτυχιακές είτε για μεταπτυχιακές σπουδές. Στην ενίσχυση των κυπριακών ΑΕΙ έχουν συνδράμει Ελληνες πανεπιστημιακοί, οι οποίοι διδάσκουν σε αυτά είτε ως μόνιμοι είτε ως επισκέπτες καθηγητές.

Εικόνα για τα σημαντιικά βήματα που έχουν γίνει στον συγκεκριμένο τομέα μπορούν να έχουν οι ενδιαφερόμενοι στην παρουσίαση στην Αθήνα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία έχει προγραμματισθεί για τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο «Athens Plaza» (ώρα έναρξης 7 μ.μ.).

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι επίσημα εγγεγραμμένο στο μητρώο Πανεπιστημίων του υπουργείου Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ προσφέρει πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα πτυχιακού (bachelor degree), μεταπτυχιακού (master degree), αλλά και διδακτορικού (Ph.D) επιπέδου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιδρύματος, «το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου «ανήκει στον διεθνή πανεπιστημιακό οργανισμό Laureate International Universities, o οποίος περιλαμβάνει 80 πανεπιστήμια, που λειτουργούν σε 29 χώρες με συνολικά περίπου 950.000 φοιτητές.

Επίσης, βάσει των αποφάσεων του ΔΟΑΤΑΠ, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ισότιμο και ομοταγές προς τα ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ οι πτυχιούχοι του έχουν πλήρη ακαδημαϊκά και επαγγελματικά δικαιώματα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα γίνει αναφορά στα προγράμματα σπουδών, στο κόστος σπουδών, στη στέγαση των φοιτητών, στη διαδικασία εισαγωγής στο πανεπιστήμιο, στις συνεργασίες του προγράμματος Erasmus με τα ελληνικά πανεπιστήμια, στα ερευνητικά προγράμματα, αλλά και στις διεθνείς αναγνωρίσεις του πανεπιστημίου, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές και το αναδεικνύουν ως ένα διεθνούς κύρους περιφερειακό πανεπιστήμιο. Επιπροσθέτως, θα γίνει αναφορά στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή