Ουρές για καύσιμα και τρόφιμα

Ουρές για καύσιμα και τρόφιμα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα πρατήρια καυσίμων έσπευσαν πολλοί οδηγοί από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, με συνέπεια σε ορισμένες περιπτώσεις να σχηματίζονται ουρές αρκετών δεκάδων μέτρων. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η κίνηση στα πρατήρια καυσίμων ήταν χθες αυξημένη κατά 20% έως 50% σε σχέση με την κίνηση που παρατηρείται συνήθως τα Σάββατα, ενώ σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις έφτασε να είναι ακόμη και διπλάσια.

Μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχαν παρατηρηθεί ελλείψεις στην αγορά καυσίμων και ο εφοδιασμός από τα διυλιστήρια και τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών προς τα πρατήρια γινόταν χθες το πρωί κανονικά.

Ωστόσο, όπως επισήμανε μιλώντας στην «Κ» ο κ. Γιώργος Ασμάτογλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), δεν αποκλείεται σε κάποια πρατήρια να παρατηρηθούν ελλείψεις σήμερα, λόγω του γεγονότος ότι τα Σαββατοκύριακα το σύστημα εφοδιασμού της αγοράς υπολειτουργεί σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας. Ο ίδιος πάντως τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ενεργοποιηθεί το Σχέδιο Μέτρων Εκτακτης Ανάγκης και συνέστησε ψυχραιμία. Μετά τις ουρές στα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων και στα πρατήρια καυσίμων, επόμενος σταθμός των καταναλωτών ήταν χθες τα σούπερ μάρκετ. Από το μεσημέρι και μετά άρχισε να παρατηρείται ιδιαιτέρως αυξημένη κίνηση σε όλα τα καταστήματα του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων, συνοικιακά μίνι μάρκετ, αλλά και σε υπερμάρκετ από τα οποία οι καταναλωτές έφευγαν με γεμάτα καρότσια, εικόνα που λόγω της κρίσης έχουμε να δούμε αρκετά χρόνια. Κατά μέσον όρο, η κίνηση είναι αυξημένη κατά 30%, ενώ σε ορισμένα καταστήματα, κυρίως υπερμάρκετ, παρατηρείται πολύ μεγαλύτερη προσέλευση. Αποτέλεσμα; Οι εικόνες θυμίζουν λίγο τα όσα είχαν συμβεί στα σούπερ μάρκετ το 1986, μετά το δυστύχημα στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στο Τσέρνομπιλ.

Ζυμαρικά και κονσέρβες είναι τα προϊόντα που δείχνουν προτίμηση οι καταναλωτές, ενώ σε υπερμάρκετ κορυφαίας αλυσίδας στην περιοχή των Μεσογείων «έγινε επιδρομή» και στα είδη μαναβικής. «Μέχρι περίπου τη μία το μεσημέρι η κίνηση ήταν αυτή ενός φυσιολογικού Σαββάτου. Μετά ξεκίνησε να έρχεται μαζικά κόσμος, αφού πρώτα περνούσε από τα ATM που υπάρχουν κοντά στο κατάστημα», δήλωσε στην «Κ» εργαζόμενος σε υπερμάρκετ.

Οι παράγοντες του κλάδου, πάντως, αναμένουν νέο μαζικό κύμα καταναλωτών τη Δευτέρα και την Τρίτη, οπότε θα καταβληθούν οι συντάξεις στους υπόλοιπους συνταξιούχους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξαν και πολλά τηλεφωνήματα από τουρίστες που ανησυχούσαν για τυχόν επιπτώσεις των εξελίξεων στις διακοπές τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT