Ντιμπέιτ προτείνει το Ποτάμι

Ντιμπέιτ προτείνει το Ποτάμι

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ για να καταλάβουν όλοι οι πολίτες τι θα συμβεί στη χώρα, αν επικρατήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα προσκάλεσε δημοσίως τον πρωθυπουργό ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης. «Οφείλει επιτέλους να μας πει ποια ήταν η διαπραγμάτευση που έκανε και να μάθει ο λαός πού υπάρχουν σκιές» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού (ΑΝΤ1), καταγγέλλοντας τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες με ένα δίλημμα που δεν υπάρχει και έχει στόχο να αποκρύψει ότι το πραγματικό διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι η παραμονή ή η έξοδος της χώρας την Ευρώπη.

Συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη θεωρούσαν αυτονόητο ότι ο κ. Τσίπρας θα αποδεχθεί τις αμέσως επόμενες μέρες τη διεξαγωγή μιας τηλεοπτικής αντιπαράθεσης για ένα τόσο κρίσιμο αδιέξοδο, όσο αυτό που μόνος του οδήγησε τη χώρα. «Ας λάβει εκείνος την πρωτοβουλία» τόνιζαν και εξέφραζαν την ελπίδα τους στο ντιμπέιτ να μετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, δηλαδή και ο κ. Σαμαράς που υπενθύμιζαν ότι τορπίλισε τη συγκεκριμένη διαδικασία στις πρόσφατες εκλογές.

Η χθεσινή, ωστόσο, παρέμβαση του κ. Θεοδωράκη είχε αποκλειστικό αποδέκτη τον πρωθυπουργό κι όχι βέβαια τον αρχηγό της Ν.Δ. Καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι «έκανε μυστική διπλωματία» και ότι «είχε συμφωνήσει πολλά πράγματα τα οποία δεν έλεγε στον λαό» και επικαλέστηκε ως παράδειγμα ότι βάσει της πρότασης που έκανε χθες γνωστή ο κ. Γιουνκέρ, ο ΦΠΑ στα νησιά είχε κλείσει στο 13% και όχι στο 23%. «Ο Αλ. Τσίπρας πήρε μια καλύτερη πρόταση απ’ αυτή που συζητήσαμε στη Βουλή. Αυτή η πρόταση όμως δεν άρεσε στον ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισε να κερδίσει χρόνο για να ισορροπήσει τις συνιστώσες του. Δεν συμπεριφέρθηκε ως πρωθυπουργός, αλλά ως αρχηγός του κόμματός του» τόνισε και απέδωσε τη στάση του «σε μια ομάδα της κυβέρνησης που είναι αποφασισμένη να πάει τη χώρα στη δραχμή για να κάνει πιο εύκολα τα πολιτικά παιχνίδια της».

«Το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι αν την άλλη Δευτέρα το νόμισμά μας θα είναι ευρώ ή δραχμή», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης και κάλεσε τους φιλοευρωπαϊστές υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ να αντισταθούν στο λόμπι της δραχμής και να πουν στον λαό την αλήθεια. «Οτι αν πάμε στη δραχμή, όσοι σήμερα ζουν με 500 ευρώ, θα κληθούν (σε διαρκώς υποτιμούμενο νόμισμα) να ζήσουν με 180 ευρώ, τη στιγμή που το 60% των προϊόντων που έχουμε στο καθημερινό μας τραπέζι είναι εισαγόμενα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT