Πρωτοβουλία υπέρ του «ναι»

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοβουλία συγκρότησης μια εθνικής επιτροπής που θα αναλάβει να εξηγήσει στην κοινή γνώμη τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε για την Ελλάδα η έξοδός της από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, γνωστές προσωπικότητες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα πανεπιστήμια, τις επιστημονικές ενώσεις και τον καλλιτεχνικό χώρο βρίσκονται σε επαφή, προκειμένου να αναδείξουν τις επόμενες μέρες με κάθε τρόπο την ανάγκη παραμονής της χώρας στον πυρήνα της Ευρώπης, όπως και ότι κάθε άλλη εξέλιξη θα συνιστούσε πρωτοφανή εθνική τραγωδία.

Βάσει των ίδιων πηγών, σημαίνοντα ρόλο στην εν λόγω πρωτοβουλία, στην οποία θα μετέχουν 50 προσωπικότητες, θα αναλάβουν οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης, ενώ παράλληλα θα συγκροτηθεί και πενταμελής συντονιστική επιτροπή η οποία, όπως ορίζει ο νόμος (4023/11) του δημοψηφίσματος, θα προσλάβει και άτυπη νομική υπόσταση, προκειμένου η όλη πρωτοβουλία να έχει συμμετοχή στις τηλεοπτικές εκπομπές και σε κάθε άλλη προεκλογική δραστηριότητα με τη μορφή της εκπροσώπησης της κοινωνίας των πολιτών. Από κοντά τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα στηρίξουν και περιφερειάρχες και δεκάδες δήμαρχοι, κάτι που διεφάνη χθες και από δηλώσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, ο οποίος ανέφερε ότι «η ευρωπαϊκή Ελλάδα θα νικήσει με σύσσωμη την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο πλευρό της να τη στηρίζει».

Η Ν.Δ., το «Ποτάμι» και το ΠΑΣΟΚ παρακολουθούν στενά, ενθαρρύνουν και ήδη υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη κίνηση, αλλά έχουν ήδη συναποφασίσει να μην «καπελώσουν» την εν λόγω πρωτοβουλία. Τούτο αποφασίστηκε σε διαδοχικές επαφές που είχαν το τελευταίο διήμερο εκπρόσωποι και των τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που επίσης συμφώνησαν να λειτουργήσουν ως ενιαίο μέτωπο τις αμέσως επόμενες μέρες. Να προτάξουν δηλαδή πάνω από τις όποιες διαφωνίες τους, ως κοινό ιστορικό και εθνικό χρέος τους, την ανάγκη να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και να απογυμνώσουν το παραπλανητικό δίλημμα που έθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή, επιδιώκοντας να οδηγήσουν τη χώρα στη δραχμή.

«Μένουμε Ευρώπη»

Σημαίνοντα ρόλο στις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη έχει βέβαια και η πρωτοβουλία «Μένουμε Ευρώπη» του κ. Γ. Προκοπάκη, η οποία πρωτοστάτησε ήδη διοργανώνοντας τις δύο μεγάλες συγκεντρώσεις στην πρωτεύουσα και στη Θεσσαλονίκη.

Οπως είναι ήδη γνωστό άλλωστε, η συγκεκριμένη κίνηση έχει ήδη προαναγγείλει νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα αύριο στις 19.30, στην οποία για πρώτη φορά θα υπάρξουν ομιλίες, αλλά και σύντομες παρεμβάσεις γνωστών στον δημόσιο βίο προσώπων που έχουν πάρει σαφή θέση από την πρώτη στιγμή υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή