H Kate Winslet προκαλεί ‘Ένα μικρό χάος’ στην μεγάλη οθόνη

H Kate Winslet προκαλεί ‘Ένα μικρό χάος’ στην μεγάλη οθόνη

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Kate Winslet έχει βραβευτεί με Όσκαρ, Golden Globes, Emmy και Grammy, βραβεία για ρόλους δυναμικών γυναικών που υποδύθηκε στη μεγάλη οθόνη. Ο τελευταίος της ρόλος στην ταινία ‘A Little Chaos’ του Alan Rickman δεν είναι διαφορετικός. Υποδύεται την Sabine De Barra, μια σχεδιάστρια εξωτερικών χώρων και τοπίου που καλείται να διαμορφώσει έναν από τους κήπους του ανακτόρου των Βερσαλλιών και μέσα από την καλοσύνη της και τον επαγγελματισμό της καταφέρνει να ξεχωρίσει και να κάνει τη διαφορά στην πατριαρχική κοινωνία του Λουδοβίκου ΙΔ΄. Η ηθοποιός μετά την πρεμιέρα της ταινίας στη Νέα Υόρκη απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τον ρόλο της γυναίκας στον 17ο αιώνα και σήμερα αλλά και για την επιστροφή της στις ‘ταινίες εποχής’.

H Kate Winslet προκαλεί ‘Ένα μικρό χάος’ στην μεγάλη οθόνη-1

Ποιες είναι οι διαφορές στον ρόλο των γυναικών στις γαλλικές αυλές και στο Hollywood; Η απάντηση της Winslet ήταν αποστομωτική: «Καμιά» είπε η ηθοποιός σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικάνικου ‘Metro’. «Πάντα δυσκολευόμουν να απαντήσω αυτή την ερώτηση. Δεν πιστεύω ότι οι ηθοποιοί θα έπρεπε να διαμαρτύρονται. Η αλήθεια είναι ότι υπήρξα απίστευτα τυχερή. Μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου. Ποτέ δεν είχα κάποιο λόγο για να παραπονεθώ. Έχω βρεθεί σε μια θέση στην καριέρα μου όπου έχω δουλέψει με καταπληκτικούς ανθρώπους από τους οποίους έμαθα πολλά πράγματα και εξακολουθώ να δουλεύω και να κάνω πράγματα που με ενθουσιάζουν, με προκαλούν και με κεντρίζουν δημιουργικά. Αυτό είναι αυτό που πρέπει να ελπίζει κάθε ηθοποιός», είπε η ηθοποιός για την προνομιακή δουλειά της στο Hollywood.

Δέκα χρόνια μετά το ‘Finding Neverland’, η Kate επιστρέφει στις ταινίες εποχής, στους κορσέδες και στα ρομαντικά φορέματα, παρόλο που κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ήταν έγκυος στο τρίτο της παιδί. Όπως αποκάλυψε, είπε στον ηθοποιό και σκηνοθέτη της ταινίας, Alan Rickman, ότι ήταν έγκυος αμέσως: «Του το είπα την δεύτερη μέρα των γυρισμάτων γιατί την πρώτη μέρα το κλίμα ήταν πολύ αγχωτικό. Ήξερα ότι θα ενθουσιαζόταν αλλά ήμουν αγχωμένη λόγω των γυρισμάτων» είπε τονίζοντας ότι τελικά βρήκαν τρόπο να αντιμετωπίσουν τόσο τις αλλαγές στο σώμα της όσο και τις υποχρεώσεις της για την ταινία. «Όταν είσαι έγκυος δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματάς να κάνεις πράγματα. Δεν κάθεσαι στο σπίτι, απλά συνεχίζεις. Οπότε αυτό έκανα» δήλωσε η ηθοποιός.

Η Winslet παρόλο που λατρεύει της ταινίες εποχής θα ήθελε να κάνει κι άλλες ‘σύγχρονες’ ταινίες: «Μου αρέσουν όλες οι ταινίες. Κάθε είδος δίνει μια εντελώς διαφορετική πρόκληση. Υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο που απαιτείται από τους ηθοποιούς στις ταινίες εποχής. Βέβαια στο ‘A Little Chaos’ είχαμε μια ευχέρεια χαλαρότητας στις κινήσεις μας ακριβώς επειδή ο Alan είναι και ο ίδιος ηθοποιός. Στις μοντέρνες ταινίες δεν χρειάζεται να σκεφτείς που θα σταθείς, πως θα αντιδράσεις σε κάποιον που μπαίνει μέσα σε ένα δωμάτιο, επειδή κυρίως πλέον δεν μας αφορά αυτό». Πόσο μοντέρνο, όμως θεωρεί τον εαυτό της. Όπως εξήγησε δεν ασχολείται ιδιαίτερα με το διαδίκτυο και τα social media: «Ψάχνω συνταγές για κέικ καρότου και φακές. Δεν ακολουθώ τα social media. Ίσως να γνώριζα την επίδραση που έχουν αλλά πραγματικά δεν ξέρω και αυτό για μένα είναι φανταστικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή