Αναστολή εργασιών δικαστηρίων έως τις 8 Ιουλίου

Αναστολή εργασιών δικαστηρίων έως τις 8 Ιουλίου

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναστέλλονται με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου από σήμερα μέχρι και τις 8 Ιουλίου, λόγω δημοψηφίσματος, οι εργασίες των δικαστηρίων, καθώς και οι διαδικασίες που αφορούν σε πλειστηριασμούς, εξώσεις και προσωποκρατήσεις.

Ειδικότερα, βάσει της υπουργικής απόφασης αναστέλλονται οι εργασίες των δικαστηρίων τέσσερις εργάσιμες ημέρες πριν από τη διενέργεια του δημοψηφίσματος και τρεις εργάσιμες έπειτα από αυτό. Ωστόσο, οι ποινικές δίκες που ξεκίνησαν μέχρι χθες και δεν έχουν ολοκληρωθεί θα συνεχιστούν κανονικά.

Επίσης, κανονικά θα γίνουν οι δίκες στα Μεικτά Ορκωτά Δικαστήρια και στα Μεικτά Ορκωτά Εφετεία, εφόσον έχουν προσδιοριστεί δικάσιμοι στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δηλαδή από σήμερα μέχρι και τις 8 Ιουλίου. Τέλος, κανονικά θα διενεργηθεί η εκδίκαση κακουργημάτων σε περιπτώσεις που λήγει το 18μηνο ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή