«Ψαλίδι» στα κέρδη των βρετανικών τραπεζών

«Ψαλίδι» στα κέρδη των βρετανικών τραπεζών

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι νέοι, αυστηρότεροι κανόνες που ισχύουν στον βρετανικό χρηματοπιστωτικό κλάδο αναμένεται να περιορίσουν την κερδοφορία των τραπεζών της χώρας. «Η αβεβαιότητα για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο, το δημοψήφισμα για την έξοδο ή όχι της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και άλλοι μακροοικονομικοί παράγοντες έχουν επισκιάσει τις προοπτικές κερδοφορίας για τις βρετανικές τράπεζες», επισημαίνει ο Κέβιν Μπόροουεζ, υπεύθυνος του τμήματος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην PwC.

Πρόσφατα, η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε νέους κανόνες που προβλέπουν την επιστροφή μπόνους, ακόμη και μετά την πάροδο δεκαετίας εάν αποδειχθεί ότι υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη παραβίασαν το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού κλάδου. Το νέο θεσμικό πλαίσιο, που θα τεθεί σε ισχύ το 2019 από την Τράπεζα της Αγγλίας, υποχρεώνει τις μεγαλύτερες τράπεζες στη Βρετανία να διαχωρίσουν την παροχή υπηρεσιών σε μικρές επιχειρήσεις και ιδιώτες καταναλωτές από τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή