Σύντομα (30/06/15)

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβλήματα στη λειτουργία της αγοράς καυσίμων

Η απόφαση της κυβέρνησης για capital controls δημιουργεί από σήμερα πλείστα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και στον ανεφοδιασμό των πρατηρίων με καύσιμα, όπως αναφέρει η ΠΟΠΕΚ, σε ανακοίνωσή της. «Το κλείσιμο των τραπεζών περιορίζει δραματικά τη ρευστότητα των πρατηριούχων και αυξάνει τα προβλήματα της συναλλακτικής διαδικασίας για την καταβολή χιλιάδων ευρώ προς τις εταιρείες εμπορίας, προκειμένου να συνεχισθεί ο απρόσκοπτος ανεφοδιασμός των πρατηρίων τους. Επισημαίνουμε ότι αυτή η εξέλιξη δίνει τη δυνατότητα σ’ έναν μικρό αριθμό πρατηρίων να ελέγξουν και να μονοπωλήσουν πλήρως τη διαμόρφωση των λιανικών τιμών σε βάρος των καταναλωτών. Προς αποφυγήν οποιασδήποτε ανωμαλίας στην αγορά πετρελαιοειδών από αυξημένη αναιτιολόγητη ζήτηση καυσίμων, η ΠΟΠΕΚ συνιστά στους καταναλωτές ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση».

Οι εξελίξεις επηρέασαν το ηλεκτρονικό εμπόριο

Οι εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων επηρέασαν σημαντικά και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Σύμφωνα με την Convert Group eBusiness Consulting, εξειδικευμένη συμβουλευτική εταιρεία στο ηλεκτρονικό επιχειρείν, η πτώση των αγορών μέσω Διαδικτύου στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ήταν της τάξης του 40% σε κλάδους, όπως είδη μόδας, καλλυντικά, οικιακές συσκευές. Από την άλλη, ωστόσο, καταγράφηκε πολύ μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις των διαδικτυακών σούπερ μάρκετ, καθώς και στις πωλήσεις των ηλεκτρονικών καταστημάτων που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης και βρεφικής φροντίδας. Κι αυτό, διότι οι καταναλωτές έκαναν μαζικές παραγγελίες, κυρίως την Κυριακή, για να εξασφαλίσουν ότι έχουν αποθέματα σε βασικά είδη. Σε αυτές τις κατηγορίες παρατηρήθηκε και μεγάλη αύξηση στο μέσο καλάθι, πέρα από τον αριθμό των αγορών. Ο πιο δημοφιλής τρόπος πληρωμής, το Σαββατοκύριακο, ήταν αυτός της αντικαταβολής. Ωστόσο, μετά τους περιορισμούς που ισχύουν από χθες, εκτιμάται ότι θα αυξηθούν οι πληρωμές μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Εκτακτο συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με τη συμμετοχή των προέδρων των κλαδικών Ενώσεων, πραγματοποιήθηκε χθες, με αντικείμενο την υποστήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Επίσης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, έστειλε επιστολή προς την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, ζητώντας άμεσα τη σύσταση επιτροπής διαχείρισης κρίσεων με συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων, εμπλεκόμενων φορέων και εκπροσώπων του ιδιωτικού τομέα. Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα μας έχουν ήδη άμεσες, πραγματικές, αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό.

Σε Αργοσαρωνικό το Flying Cat 3 της HSW

Τη δρομολόγηση του ταχύπλοου Flying Cat 3 στα δρομολόγια του Αργοσαρωνικού ανακοίνωσε, χθες, η Hellenic Seaways (HSW), στο πλαίσιο της ανανέωσης των δρομολογίων της. Το νέο, σύγχρονο πλοίο, τύπου καταμαράν, θα πραγματοποιεί τέσσερα δρομολόγια εβδομαδιαίως τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα προς Υδρα – Σπέτσες – Υδρα – Πειραιά. Ηδη, τα πρώτα δρομολόγια ξεκίνησαν την προηγούμενη Παρασκευή. Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο πλοίο προβλέπεται να τονώσει την τουριστική κίνηση και να ενισχύσει, με τον τρόπο αυτό, την τοπική κοινωνία και οικονομία των δύο νησιών, στα οποία άλλωστε είναι απαγορευμένη η κυκλοφορία οχημάτων.

Στην Αυστραλία επεκτείνεται μέσω θυγατρικής η Kleemann

Η εισηγμένη εταιρεία ανελκυστήρων Kleemann Hellas, μέσω της αγγλικής θυγατρικής της Kleemann Lifts U.K. Ltd, προχώρησε στην εξαγορά του 80,091% των μετοχών της Elevator Services Group (Vic) Pty Ltd στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, με το τίμημα της εξαγοράς να ανέρχεται σε 3,6 εκατ. δολάρια Αυστραλίας. H επωνυμία της εξαγορασθείσας εταιρείας θα αλλάξει σε Kleemann Elevators Australia Pty Limited, ενώ αντικείμενο της επιχείρησης θα είναι η εμπορία ολοκληρωμένων συστημάτων ανελκυστήρων, με στόχο την περαιτέρω ισχυροποίηση της παρουσίας του ομίλου στην αγορά της Αυστραλίας και την περαιτέρω προώθηση της συνολικής γκάμας των προϊόντων του ομίλου. Μέσω της λειτουργίας της νέας θυγατρικής, η διοίκηση της Kleemann προσβλέπει στην ενίσχυση των διεθνών πωλήσεων του ομίλου. Ο όμιλος έχει παρουσία μέσω θυγατρικών και γραφείων αντιπροσώπευσης σε 14 χώρες, ενώ ο συνολικός αριθμός εργαζομένων στις 31/3/2015 έχει αυξηθεί σε 1.032 άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή