Αλ. Παπαδόπουλος: «Να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας»

Αλ. Παπαδόπουλος: «Να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι με το μισό πόδι έξω από το ευρώ η χώρα. Αν επικρατήσει το “Οχι” στο δημοψήφισμα, υπάρχει κατάσταση δεδομένης χρεοκοπίας», είπε, μεταξύ άλλων, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Αλ. Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Στη συνέντευξή του, ο κ. Παπαδόπουλος απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να αναλογιστούν την ευθύνη τους και να ταχθούν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη. Επισήμανε, μάλιστα, ότι με ένα «Οχι» η χώρα οδεύει σε καταστροφικές συνέπειες, ενώ με ένα «Ναι» «έχουμε ελπίδα να βγούμε από την κρίση, αλλά θα είναι επώδυνη η κατάσταση. Ο κ. Παπαδόπoυλος εξέφρασε, επίσης, την αμφιβολία του ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την ερχόμενη Τρίτη. Ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι το ερώτημα το οποίο θέτει διά του δημοψηφίσματος η κυβέρνηση «είναι πεπλανημένο», καθώς πίσω από αυτό υποκρύπτεται το πραγματικό δίλημμα που, όπως είπε, είναι «“ναι ή όχι στη χρεοκοπία της χώρας” και μετά είναι “ναι ή όχι στο ευρώ”, “ναι ή όχι στην Ευρώπη”».

Ο κ. Παπαδόπουλος περιέγραψε το δημοψήφισμα ως «θεσμική παρωδία», αφενός λόγω του περιορισμένου πενθημέρου εντός του οποίου διεξάγεται, αφετέρου διότι το ερώτημα δεν συνιστά εθνικό λόγο. «Ο εθνικός λόγος», διευκρίνισε, «είναι υποκρυπτόμενος». Ευθέως απέδωσε στην κυβέρνηση εσκεμμένη μεθόδευση των διαπραγματεύσεων σε αδιέξοδο «διακόπτοντας τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, ενώ δεν είχαν ολοκληρωθεί». Ο κ. Παπαδόπουλος ετάχθη, επίσης, υπέρ σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με σκοπό την αντιμετώπιση των δυσκολιών που αναμένονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή