Στ. Θεοδωράκης: «Παραπλανητικό το διάγγελμα Τσίπρα»

Στ. Θεοδωράκης: «Παραπλανητικό το διάγγελμα Τσίπρα»

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιος θα πληρώσει μισθούς και συντάξεις τον Ιούλιο, όταν οι υπουργοί παραδέχονται ότι τα ταμεία είναι άδεια και τα φορολογικά έσοδα δεν αρκούν για να καταβληθούν ούτε καν οι χαμηλές συντάξεις; Πώς θα εμποδίσει το κούρεμα των καταθέσεων τις επόμενες μέρες, αφού η χώρα είναι εκτός προγράμματος και οι ελληνικές τράπεζες έχουν πάψει να στηρίζονται από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς; Πού θα βρεθούν τα λεφτά για να ανοίξουν ξανά οι τράπεζες, όταν όλη η Ευρώπη λέει ότι το «όχι» θα σημάνει την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη; Τα ερωτήματα αυτά έθεσε χθες στην κυβέρνηση ο κ. Στ. Θεοδωράκης για να υποστηρίξει πόσο παραπλανητικό και εκτός πραγματικότητας ήταν το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα. Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να κατονομάσει έστω έναν σύμμαχο που έχει τούτη την ώρα στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που η χώρα έχει βρεθεί κατά κυριολεξία απομονωμένη, και καταλόγισε προσωπικά στον πρωθυπουργό ότι «λέει ψέματα ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες την προσεχή εβδομάδα. Πώς θα ανοίξουν όταν πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους την οποία δεν μπορεί να εγγυηθεί;» αναρωτήθηκε και κάλεσε ευθέως τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν μπορεί να διασφαλίσει ότι «δεν θα υπάρξει κούρεμα των καταθέσεων όχι μόνον των πλουσίων, αλλά ακόμη και του φτωχού κόσμου».

«Ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε και υπέγραψε μέτρα 8 δισ. ευρώ λιτότητας και ο κ. Γιουνκέρ εισηγήθηκε μέτρα 8,5 δισ. ευρώ, επομένως ποιον κοροϊδεύει ο Ελληνας πρωθυπουργός;» ήταν ένα ακόμη ερώτημα που έθεσε ο κ. Θεοδωράκης και κάλεσε τους πολίτες να πουν την Κυριακή «ένα ξεκάθαρο “ναι” στο δημοψήφισμα για να πάρει το μήνυμα που της χρειάζεται η κυβέρνηση», και ζητώντας παράλληλα από τους εταίρους «να μην τιμωρήσουν τη χώρα και τους πολίτες της», επειδή φαίνεται πια να επιδιώκουν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση.

«Ο κ. Τσίπρας αυτοσχεδιάζει και δεν το δικαιούται», κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ζητώντας του «να ανοίξει επιτέλους τα παράθυρα του Μαξίμου για να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει τούτη την ώρα στη χώρα», καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό ότι «έχει κλειστεί με μια παρέα στο κυβερνητικό κτίριο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα παραμείνουν στην εξουσία. Ο Αλέξης Τσίπρας αντιγράφει τον κακό εαυτό του παλιού πολιτικού συστήματος και γι’ αυτό η απάντηση των πολιτών θα είναι σκληρή», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και προέβλεψε ότι «την Κυριακή οι τυχοδιωκτισμοί θα ηττηθούν και η Ελλάδα θα νικήσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT