H Meryl Streep φωτογραφίζεται από την Brigitte Lacombe

H Meryl Streep φωτογραφίζεται από την Brigitte Lacombe

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Meryl Streep, η Patti Smith, ο Jake Gyllenhaal και ο καλλιτέχνης Ed Ruscha είναι μερικοί από τους διάσημους που φωτογραφήθηκαν για το πρώτο τεύχος του NeueJournal, του νέου εξαμηνιαίου εντύπου του NeueHouse με υλικό για την τέχνη, τη μουσική, το σχέδιο, τον κινηματογράφο. Η θρυλική φωτογράφος Brigitte Lacombe ανέλαβε να φωτογραφήσει και να κάνει τα editorials για τα περισσότερα εξώφυλλα του εντύπου, δίνοντας την δική της εμπνευσμένη αισθητική αποτυπώνοντας εκπληκτικά πορτρέτα σπουδαίων προσωπικοτήτων της τέχνης.

Η Lacombe που αυτή την περίοδο παρουσιάζει την έκθεση ‘Complicities' στο Manhattan της Νέας Υόρκης έχει φωτογραφήσει μερικούς από τους πιο σημαντικούς σταρ του Hollywood στην καριέρα της που μετράει περίπου 40 χρόνια, αλλά η Meryl Strrep παραμένει η αγαπημένη της μούσα. Η γαλλίδα φωτογράφος που έχει συνεργαστεί με μεγάλα περιοδικά όπως το Vanity Fair, το New York Magazine και το The New York Times Magazine και έχει συνεργαστεί και σε ταινίες σκηνοθετών όπως ο Martin Scorsese, ο Sam Mendes και ο David Mamet, διατηρεί μια δυνατή φιλία με την βραβευμένη ηθοποιό από το 1978, όταν γνωρίστηκαν στα γυρίσματα του ‘Kramer vs. Kramer’. «Εντυπωσιάστηκα από την Meryl αμέσως» είπε η γαλλίδα φωτογράφος στο Style.com εξηγώντας ότι «ήταν τόσο λαμπερή, μοναδική, έντονη και ευχάριστη. Η φωτογράφηση (σ.σ. στα γυρίσματα του Kramer vs. Kramer) ήταν για μια αφίσα της ταινίας. Έγινε σε ένα ήρεμο κλίμα με τον Dustin Hoffman να μας κάνει όλους να γελάμε».

H Meryl Streep φωτογραφίζεται από την Brigitte Lacombe-1

Instagram @neuejournal

Τριάντα εφτά χρόνια αργότερα, η Lacombe εξακολουθεί να απαθανατίζει την αιώνια ομορφιά και το απαράμιλλο στιλ της Streep. Όπως αποκάλυψε η ηθοποιός στη συνέντευξη που έδωσε στους Michelle Grey και Dominic Teja Sidhu για το NeueJournal «όταν φωτογραφίζομαι από εκείνη είναι η μόνες στιγμές που δεν με ενοχλεί η φωτογράφηση. Σε άλλες περιπτώσεις αισθάνομαι σαν ένας ελέφαντας που δίνει μια παράσταση».

H Meryl Streep φωτογραφίζεται από την Brigitte Lacombe-2

Instagram @neuejournal

Αντίθετα, η φιλία της Streep με την φωτογράφο και το ταλέντο της την κάνουν να αισθάνεται άνετα, όπως λέει: «Αισθάνομαι ότι δεν χρειάζεται να κάνω κάτι. Εκείνη κάνει όλη τη δουλειά. Πάντα βλέπει την κομψή γραμμή. Την αξιοπρέπεια μιας σκυφτής στάσης σώματος ή την επιθετική χάρη μιας νευρικής στάσης. Ενδιαφέρεται αδιάκοπα για το πρόσωπο των ανθρώπων που φωτογραφίζει και ποτέ δεν σταματά να ανακαλύπτει εκπλήξεις σε κάθε έναν». Η φωτογράφηση της Streep για το NeueJournal αποδεικνύει ακριβώς αυτό αποτυπώνοντας μια άλλη πλευρά της ηθοποιού αλλά ταυτόχρονα και όλες μαζί. Εξάλλου, όπως έχει δηλώσει η Lacombe, η ηθοποιός «είναι μια εκπληκτική γυναίκα, μητέρα, φίλη και ηθοποιός. Είναι πολύ ειλικρινής, άμεση και έχει ήθος».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή