Υπουργική «γραμμή» για Οχι στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Υπουργική «γραμμή» για Οχι στα δικαστήρια της Ευελπίδων

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομιλία σε κτίριο της πρώην Σχολής Ευελπίδων με κεντρικό σύνθημα «Οχι στα νέα μέτρα που απαιτούν οι οικονομικοί μας δολοφόνοι» πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Κατρούγκαλος λίγα 24ωρα πριν από τη διεξαγωγή του κρίσιμου δημοψηφίσματος.

Την προηγούμενη ημέρα, τη γραμμή υπέρ του «Οχι» είχαν προσπαθήσει να διαδώσουν και άλλα στελέχη της κυβέρνησης. Ενα μεγάλο πανό με μήνυμα «Οχι σε εκβιασμούς – λιτότητα» κρεμάστηκε έξω από παράθυρο του υπουργείου Οικονομικών, για να το κατεβάσουν αργότερα. Ακόμη και διοικητές νοσοκομείων έλαβαν email με αντίστοιχο περιεχόμενο από το υπουργείο Υγείας, το οποίο έπειτα ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής αποκάλεσε «απλώς ενημερωτικό σημείωμα». Συνεργάτης του κ. Κατρούγκαλου λέει στην «Κ» ότι η ομιλία στη Σχολή Ευελπίδων δεν ήταν ανοιχτή στο ευρύ κοινό. Υποστηρίζει ακόμη ότι το κυβερνητικό στέλεχος δεν απευθυνόταν σε δικηγόρους και δικαστικούς αντιπροσώπους που θα λάβουν μέρος στη διαδικασία του δημοψηφίσματος και ότι επρόκειτο για «μια μικρή κλειστή συγκέντρωση με φίλους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ». Για την ίδια ημέρα αργότερα ο κ. Κατρούγκαλος είχε προγραμματίσει δημόσια ομιλία υπέρ του ΟΧΙ στο Περιστέρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή