Μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς περιοχή της Γαλλίας

Μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς περιοχή της Γαλλίας

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Η περιοχή της Καμπανίας και ένα τμήμα της Βουργουνδίας στη Γαλλία, όπου παράγεται κρασί, ανακηρύχθηκαν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από τον ΟΗΕ, δίνοντας νέα ώθηση στον τουρισμό και στην προσπάθεια των τοπικών αρχών για αναζωογόνηση της οικονομίας. Ο χαρακτηρισμός αυτός από την UNESCO, το πολιτιστικό σκέλος του ΟΗΕ, συνεπάγεται χρηματοδότηση για συντήρηση της περιοχής. Η Γαλλία είναι ήδη ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός του κόσμου, καθώς τον περασμένο χρόνο υποδέχθηκε 84 εκατομμύρια ανθρώπους. Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης χρειάζεται τον τουρισμό, στον οποίο απασχολούνται δύο εκατομμύρια άνθρωποι, προκειμένου να βοηθήσει την επανεκκίνηση της ανάπτυξης. Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει ένα ξεχωριστό ταμείο για την ενίσχυση της βιομηχανίας, το οποίο περιλαμβάνει από ξενοδοχεία έως μνημεία πολιτιστικής κληρονομίας. Στη διάρκεια της συνεδρίασης της UNESCO, στη Βόννη της Γερμανίας, ανάλογο χαρακτηρισμό έλαβαν το Κάστρο του Ντιγιαρμπακίρ στην Τουρκία, δύο μνημεία στη Δανία, καθώς και οι αποθήκες του λιμανιού στο Αμβούργο.

Στην Καμπανία, η UNESCO αναγνώρισε την περιοχή στην οποία η μέθοδος παραγωγής αφρώδους οίνου αναπτύχθηκε στις αρχές του 17ου αιώνα και πέρασε στη βιομηχανική παραγωγή τον 19ο αιώνα. Στη Βουργουνδία, αναγνώρισε τους αμπελώνες Κοτ ντε Νουί και Κοτ ντε Μπον, νότια της Ντιζόν. «Είναι ένα εξαιρετικό δείγμα αμπελοκαλλιέργειας και οινοπαραγωγής, που άρχισε να αναπτύσσεται από τον Μεσαίωνα», ανέφερε στο αιτιολογικό της η UNESCO. Η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού, Φλοέρ Πελερίν, χαιρέτισε την απόφαση που ανεβάζει σε 41 τις περιοχές της χώρας στον κατάλογο με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, συμπεριλαμβανομένων των Σεν Εμιλιόν και Μπορντό, που επίσης παράγουν κρασί.

Στο Αμβούργο

Στο Αμβούργο της Γερμανίας η Speicherstadt, το μεγαλύτερο και πλέον σύνθετο σύμπλεγμα από αποθήκες που συνδέει δρόμους, κανάλια και γέφυρες και χρονολογείται από το 1885 ώς το 1927, ανακηρύχθηκε επίσης μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Εκτός από βιτρίνα για την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της πόλης, έχει γίνει πόλος έλξης για τους τουρίστες στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, ενώ έχουν δημιουργηθεί καινοτόμες επιχειρήσεις και ενδιαφέροντα εστιατόρια και μπαρ. Πολύ κοντά βρίσκεται το Kontorhaus, ένα δίκτυο γραφείων στην παλιά πόλη του Αμβούργου, χτισμένο στις δεκαετίες 1920 και 1930, το οποίο επίσης συμπεριελήφθη στον κατάλογο της UNESCO. Οι αποστολές του Σαν Αντόνιο στο Τέξας, πέντε ισπανικά ρωμαιοκαθολικά μνημεία της πόλης, εντάχθηκαν και αυτά στη λίστα, μαζί με τους βοτανικούς κήπους της Σιγκαπούρης.
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή