Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερις δεκαετίες δέχτηκε να ξαναγράψει μουσική για γουέστερν ο Ενιο Μορικόνε (φωτ.). Οπως ανακοίνωσε ο Κουέντιν Ταραντίνο το Σάββατο στη διάρκεια του συνεδρίου Comic-Con, στο Σαν Ντιέγκο, ο γνωστός συνθέτης έχει αναλάβει να συνθέσει τη μουσική επένδυση της ταινίας του Ταραντίνο «The Hateful Eight» με πρωταγωνιστές τους Σάμιουελ Τζάκσον, Κερτ Ράσελ, Τιμ Ροθ κ.ά., που αναμένεται στις αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες τα Χριστούγεννα. Τα σχέδια για τα γυρίσματα του φιλμ λίγο έλειψε να εγκαταλειφθούν το 2013, όταν μία εκδοχή του σεναρίου διέρρευσε στο Διαδίκτυο, όμως τελικά ο σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη.

…H φωνή του είχε μεγάλη έκταση, βάθος και υπόγεια δύναμη που έκανε το κοινό να ριγά. Ο τενόρος Τζον Βίκερς  ήταν ένας από τους μεγάλους τενόρους του 20ού αιώνα και άξιο τέκνο του Καναδά. Γεννημένος το 1926, απεβίωσε την περασμένη Παρασκευή, αφήνοντας μια μεγάλη κληρονομιά αξέχαστων ερμηνειών, ιδίως βαγκνερικών ρόλων, όπως στη φωτογραφία.

…Με ενθουσιασμό περιμένει το αναγνωστικό κοινό την κυκλοφορία της συνέχειας του μυθιστορήματος «Οταν σκοτώνουν τα κοτσύφια», με τίτλο «Go Set a Watchman». Το βιβλίο της Χάρπερ Λι, που γράφτηκε τη δεκαετία του ’50 και παρέμεινε κρυμμένο για σχεδόν έξι δεκαετίες, έχει ήδη ξεπεράσει σε προπαραγγελίες το τελευταίο επεισόδιο του Χάρι Πότερ. Μολονότι αναμένεται στα ράφια των αμερικανικών και βρετανικών βιβλιοπωλείων αύριο, μέχρι στιγμής κανένας εκτός από τον εκδότη δεν είχε πρόσβαση στο περιεχόμενό του. Πάντως, για όσους ενδιαφέρονται να πάρουν μία πρώτη γεύση, το πρώτο κεφάλαιο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Guardian.

…Το παιδικό αγωνιστικό αυτοκινητάκι με μηχανή ήταν δώρο του διάσημου χορευτή Μπιλ «Bojangles» Ρόμπινσον, με τον οποίο συμπρωταγωνίστησε σε πέντε ταινίες. Μολονότι η αρχική τιμή του θα είναι τα δέκα χιλιάδες δολάρια, οι διοργανωτές εκτιμούν ότι θα γίνει ανάρπαστο, όπως και πολλά ακόμα από τα εκατοντάδες παιχνίδια, κινηματογραφικά κοστούμια και προσωπικά αντικείμενα της Σίρλεϊ Τεμπλ, που θα δημοπρατηθούν αύριο στο Κάνσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή