Βενιζέλος: Ο Αλ. Τσίπρας να διορθώσει τα λάθη του

Βενιζέλος: Ο Αλ. Τσίπρας να διορθώσει τα λάθη του

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να διορθώσει τα προβλήματα τα οποία δημιούργησε καλεί τον πρωθυπουργό ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε αφενός στη κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία συνιστά εμπόδιο για την ομαλή δρομολόγηση της διαδικασίας ψηφοφορίας για τη συμφωνία, αλλά και στον κ. Ι. Βαρουφάκη. Χαρακτήρισε την κ. Κωνσταντοπούλου «θεσμικό και πολιτικό βάρος, όχι μόνο για τη Βουλή, αλλά και για τη χώρα», ενώ περιλαμβάνοντας στο «πρόβλημα» και τον κ. Βαρουφάκη υπογράμμισε πως «όποιος έχει την ευθύνη για τη δημιουργία του πρέπει να βρει και να επιβάλει άμεσα και τη λύση του».

Αναφερόμενος στη συμφωνία, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «μνημόνιο 3, σκληρότερο των προηγουμένων», επισήμανε όμως, πως έτσι «αποφύγαμε την έξοδο από την Ευρωζώνη και την απόλυτη καταστροφή». «Αναγκαστήκαμε να αποδεχθούμε όρους σκληρούς και ταπεινωτικούς που είχαμε απορρίψει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Πάλι καλά εκεί που είχαμε φτάσει τις προηγούμενες εβδομάδες», επισήμανε. Και πρόσθεσε πως κανένα από τα μέτρα που συμφωνήθηκαν δεν ήταν αναπόφευκτο, αλλά οφείλονται στη διαχείριση του τελευταίου εξαμήνου. «Το κόστος του τελευταίου εξαμήνου», επισήμανε, «είναι ανυπολόγιστα μεγάλο, τεράστιο». Ωστόσο, προσδιόρισε ότι η συζήτηση για τις ευθύνες διολίσθησης την τρέχουσα, κακή οικονομική κατάσταση θα πρέπει να γίνει αφού εξασφαλιστεί ότι περάσει η συμφωνία. «Αυτά θα τα δούμε μετά», είπε ο κ. Βενιζέλος. «Σημασία έχει τώρα ο κόσμος να αρχίσει να καταλαβαίνει από μόνος του. Αλλά πρωτίστως ο κ. Τσίπρας να αναλάβει την ευθύνη να καταθέσει τα δύσκολα νομοσχέδια», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT