Concealer: Συμβουλές για να το εφαρμόσετε σωστά

Concealer: Συμβουλές για να το εφαρμόσετε σωστά

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το concealer είναι ίσως ένα από τα πιο χρήσιμα και πολλαπλών χρήσεων καλλυντικό που θα βρείτε σίγουρα μέσα στο νεσεσέρ κάθε γυναίκας. Όμως, το δύσκολο είναι να βρείτε το ιδανικό για την απόχρωση της επιδερμίδας σας και πάνω απ’ όλα να γνωρίζετε να το εφαρμόζετε σωστά. Ανακαλύψτε 5 πιθανά λάθη που κάνετε όταν εφαρμόζετε το concealerσας:

1. Αν χρησιμοποιήσετε λάθος απόχρωση είναι πιθανό να τονίσετε τους μαύρους κύκλους σας και όχι να τους καλύψετε.

Για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας, καλό είναι να εφαρμόζετε ένα concealer σε θερμές αποχρώσεις με πορτοκαλί ή ροδακινί βάση. Οι ψυχροί τόνοι τονίζουν τους μαύρους κύκλους σας κι έτσι πρέπει να τους αποφύγετε.

2. Προσοχή στην ποσότητα που χρησιμοποιείτε.

Εφαρμόστε μία ικανοποιητική ποσότητα για να καλύψετε τις ατέλειες, χωρίς να το παρακάνετε. Χρησιμοποιήστε σωστά το προϊόν και απλώστε το πολύ καλά με τα δάχτυλά σας. Αν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη ποσότητα από ότι χρειάζεστε, ίσως δείχνει πολύ χλωμό ή πολύ σκούρο το πρόσωπό σας.

3. Ένα προϊόν δεν είναι κατάλληλο για όλες τις ατέλειες και τα σημάδια.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά concealer και το καθένα καλύπτει κάποιο διαφορετικό πρόβλημα. Κάποια είναι κατάλληλα για τις κοκκινίλες, κάποια για τις ουλές και τα σημάδια και κάποια για τους μαύρους κύκλους. Επιπλέον, το καθένα έχει διαφορετική σύσταση κι έτσι πρέπει να αποφύγετε το concealer σε στικ κάτω από τα μάτια και να προτιμήσετε ένα με πιο υγρή σύσταση, ενώ για τις πιο λιπαρές περιοχές του προσώπου σας μπορείτε άφοβα να το δοκιμάσετε.

4. Μήπως εφαρμόζετε το concealer πριν το foundation;

Δεν είναι απαραίτητα σωστή η σειρά εφαρμογής, αλλά ούτε και λανθασμένη. Οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να εφαρμόσουν το concealer τους πριν το makeup τους, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε και το αντίθετο αν θέλετε μία πιο σωστή κάλυψη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή