8 λάθη που καταστρέφουν τα μαλλιά σας

8 λάθη που καταστρέφουν τα μαλλιά σας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλες οι γυναίκες επιθυμούν λαμπερά και λεία μαλλιά, όμως κάποιες φορές τα ταλαιπωρούμε. Πολλές από τις beauty συνήθειές μας τα καταστρέφουν με αποτέλεσμα να χάνουν τη λάμψη τους. Ποια είναι τα λάθη που κάνουμε;

1. Το παρακάνετε με το dry shampoo

Το dry shampoo είναι κατάλληλο για μία μέρα που δεν προλαβαίνετε να λουστείτε, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορείτε να το εφαρμόζετε σε κάθε ευκαιρία, καθώς η συνεχής χρήση του θαμπώνει τα μαλλιά σας και μπλοκάρει τους πόρους της επιδερμίδας του κεφαλιού.

2. Τα βάφετε πολύ συχνά

Καλό είναι να επισκέπτεστε το κομμωτήριο για να ανανεώσετε το χρώμα των μαλλιών σας όχι νωρίτερα από 4 με 6 εβδομάδες. Τα χημικά των βαφών είναι πιθανό να προκαλέσουν ερεθισμούς στην επιδερμίδα του κεφαλιού, ενώ αν τα βάφετε πολύ συχνά θα αυξηθεί η πιθανότητα σπασίματος της τρίχας.

3. Τα λούζετε κάθε μέρα

Σίγουρα, το πόσο συχνά λούζετε τα μαλλιά σας εξαρτάται από τον τύπο τους, αλλά καλό είναι να αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο.

4. Τα τραβάτε προς τα πίσω με τα γυαλιά ηλίου

Με αυτό τον τρόπο είναι πιθανό να επιβαρύνετε τους θύλακες της τρίχας με αποτέλεσμα τα μαλλιά σας να σπάνε πιο εύκολα.

5. Τραβάτε απότομα τους κόμπους που δημιουργούνται

Θεωρείτε πως με αυτό τον τρόπο θα λύσετε τους κόμπους, αλλά η αλήθεια είναι πως θα τους μπλέξετε περισσότερο και θα σπάσετε πιο εύκολα τις τρίχες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή