5 σκέψεις που λειτουργούν αρνητικά σε μια σχέση

5 σκέψεις που λειτουργούν αρνητικά σε μια σχέση

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι σκέψεις που προκύπτουν είτε μετά από μια συζήτηση με τον σύντροφό μας είτε μετά από συμβουλές των φίλων μας και από υπέρ-αναλύσεις που κάνουμε για τα θέματα που μας απασχολούν, μπορεί να θεωρούνται φυσιολογικές μέσα σε μια σχέση δεν λειτουργούν, όμως, πάντα θετικά. Κάποιες φορές δεν μας επιτρέπουν να δούμε ρεαλιστικά μια κατάσταση και άλλες φορές μας εμποδίζουν να εξελίξουμε τη σχέση μας και να δείξουμε κατανόηση στον σύντροφό μας. Οι πιο κοινές υποθέσεις και σκέψεις που έχουμε και ‘σαμποτάρουν’ τις σχέσεις μας:

1.Επικοινωνία: «Εάν με αγαπά, ξέρει τι σκέφτομαι» σκεφτόμαστε πολλές φορές πιστεύοντας ότι όταν ο σύντροφός μας δεν μπορεί να ‘διαβάσει τη σκέψη’ μας τότε δεν έχει ουσιαστικά συναισθήματα. Πολλές φορές, όμως, εμείς οι ίδιοι δεν επικοινωνούμε τα συναισθήματά μας και τις σκέψεις μας σωστά, ενώ προτιμάμε να κατηγορούμε ή να γκρινιάζουμε αντί να συζητήσουμε.

2.Σεξουαλική ζωή: «Θα ήμασταν πιο ευτυχισμένη, αν είχαμε καλύτερη σεξουαλική ζωή». Μια υγιής σχέση και μια υγιής σεξουαλική ζωή δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται στον κινηματογράφο ή όσο πιστεύαμε. Μια σχέση που βασίζεται στην επιθυμία του ενός για τον άλλο, πρέπει να ανανεώνεται μέσα από τα κοινά ενδιαφέροντα, από την σωστή επικοινωνία, τον σεβασμό και την κατανόηση. 

3.Συμβίωση: «Εάν έκανε αυτό, τότε όλα θα λειτουργούσαν». Πολλές φορές λειτουργούμε εγωιστικά μέσα σε μια σχέση και καταλήγουμε να σκεφτόμαστε μόνο τα δικά μας συναισθήματα. Μην προσπαθείτε να ικανοποιήσετε μόνο τις δικές σας επιθυμίες, αλλά να σέβεστε πάντα τις επιθυμίες και του συντρόφου σας.

4.Συναίσθημα: «Θα έπρεπε να είμαι η προτεραιότητά του» σκέφτονται πολλές γυναίκες που πιστεύουν ότι η ευτυχία τους έρχεται κυρίως μέσα από μια υγιή σχέση. Ενώ ο σύντροφός μας πρέπει να έχει ως προτεραιότητα τη σχέση του, δεν είναι καλό να περιμένουμε θυσίες από εκείνον ή να βάλει στην άκρη την προσωπική του και την επαγγελματική του ζωή. Μια σχέση είναι ουσιαστικά μια συνεργασία και το ζευγάρι είναι μια ομάδα που από κοινού πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι κάποιες φορές οι προτεραιότητες πρέπει να αλλάζουν και να διαμορφώνονται ανάλογα με τις συνθήκες.

5.Τελειότητα: «Θα έπρεπε να ήμασταν τέλειοι». Δεν υπάρχουν τέλειες σχέσεις και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσει κανείς τόσο πιο εύκολα θα μπορέσει να απολαύσει την καθημερινότητά του με τον σύντροφό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή