Ετοιμος για το πρώτο βήμα ο ΠΑΟ

Ετοιμος για το πρώτο βήμα ο ΠΑΟ

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γρήγορο sold out στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο δείχνει με τον πιο εμφατικό τρόπο τη δίψα των οπαδών του να τον ξαναδούν στα γνώριμα μονοπάτια του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά από απουσία πέντε χρόνων. Το πρώτο εμπόδιο στον δρόμο για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του κόσμου θα είναι απόψε (21.00) η Κλαμπ Μπριζ, πρώτη στην κανονική διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος Βελγίου (έμεινε δεύτερη τελικά στα πλέι οφ) και κάτοχος του Κυπέλλου, μια ομάδα που έχει αποκλείσει τους «πράσινους» και τις τρεις φορές που τους έχει αντιμετωπίσει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Δεν είναι ο Παναθηναϊκός το φαβορί, έχει όμως καλές πιθανότητες να περάσει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ εάν αποφύγει λάθη σαν κι αυτά που έκανε πέρυσι κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης, που του κόστισαν με άδοξο τρόπο την πρόκριση.

«Εφέτος θα είμαστε πιο έτοιμοι αγωνιστικά. Χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση και τακτική πειθαρχία, σε ένα ματς σε γεμάτο γήπεδο, με πίεση και στους δύο αντιπάλους.

Είναι σημαντικό να κρατήσουμε το μηδέν. Θα παίξουν μεγάλο ρόλο η συνοχή και η εμπειρία. Το σημαντικό είναι να κάνουμε τα βασικά σαν ομάδα στην αμυντική λειτουργία και δεν θα έχουμε πρόβλημα», τόνισε ο Γιάννης Αναστασίου και πρόσθεσε: «Από το 0-0 ή το 2-1 που με ρωτάτε, προτιμώ το… 3-1! Στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπάρχει μόνο η νίκη. Είμαστε πολύ καλύτεροι από πέρυσι, έχουμε ωριμάσει πολύ. Το σημαντικό είναι να μην το δούμε σαν ένα αλλά σαν δύο παιχνίδια».

Η προετοιμασία έκλεισε χωρίς απρόοπτα της τελευταίας στιγμής με προπόνηση στη Λεωφόρο, παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου. Ο Στιλ έχει χάσει προπονήσεις και ο Κοτσόλης έχει προβάδισμα για την ενδεκάδα, με τους Βέμερ, Πράνιτς, Ταυλαρίδη και Σάντσεθ να συνθέτουν την αμυντική γραμμή. Οι Νίνης, Ζέκα θεωρούνται σίγουροι στα χαφ, με τους Λαγό και Ατζαγκούν να διεκδικούν με καλύτερες πιθανότητες τις άλλες δύο θέσεις έναντι των Κουτρουμπή και Λουντ. Μπεργκ και Καρέλης θα είναι το δίδυμο στην επίθεση.

Με τη συνοδεία περίπου 150 οπαδών της, η Μπριζ έφυγε από το βροχερό Βέλγιο και ήλθε στην καυτή Αθήνα χωρίς τον τραυματία Μπολάτ και με τους Ισκέρδο, Ντουάρτε να μην είναι στο 100% αλλά να υπολογίζονται από τον Πρεντόμ. «Εχουμε παίχτες για να προχωρήσουμε παρακάτω. Οταν ανεβάζεις τον πήχη, οφείλεις

να δείχνεις μαχητικότητα, αλλά και να δεις τα όρια που σου δίνει ο διαιτητής να το πράξεις», δήλωσε ο Βέλγος προπονητής.

• Ο Πανιώνιος ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας του με τον Νίκο Γιαννακόπουλο και αύριο ο 22χρονος τερματοφύλακας αναμένεται να ντυθεί στα «πράσινα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή