Υβρεις Ρεπουμπλικανού για τη συμφωνία με Ιράν

Υβρεις Ρεπουμπλικανού για τη συμφωνία με Ιράν

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Προς την πόρτα του φούρνου» οδηγεί τους Ισραηλινούς ο Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε σε συνέντευξή του σε συντηρητική ιστοσελίδα το Σάββατο ο πρώην κυβερνήτης του Αρκανσο, Μάικ Χιούκαμπι, σχολιάζοντας την συμφωνία για τα πυρηνικά με το Ιράν και προκαλώντας κύμα αντιδράσεων από μέλη των Δημοκρατικών που κάλεσαν τον Ρεπουμπλικανό πολιτικό να απολογηθεί στην εβραϊκή κοινότητα για το απρεπές σχόλιό του, το οποίο παραπέμπει στο Ολοκαύτωμα. «Είναι το πιο βλακώδες πράγμα, αυτή η συμφωνία με το Ιράν και πρέπει να απορριφθεί τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από τους Ρεπουμπλικανούς στο Κογκρέσο, καθώς και από τον αμερικανικό λαό», τόνισε ο διεκδικητής του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την αμερικανική προεδρία.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε από την Αιθιοπία στις πολλαπλές λεκτικές επιθέσεις των προεδρικών υποψηφίων των Ρεπουμπλικανών κατά της υπερψήφισης της συμφωνίας. «Θα ήταν γελοίες, αν δεν ήταν τόσο λυπηρές», είπε ο Ομπάμα, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του καθώς ακόμη δεν έχει ακουστεί κάποιο ισχυρό αντεπιχείρημα κατά της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν. «Υπάρχει ένα λόγος που το 99% του κόσμου πιστεύει ότι είναι μια καλή συμφωνία: πρόκειται για μια όντως καλή συμφωνία», σχολίασε. Ο Χιούκαμπι έσπευσε να απαντήσει ότι «γελοίο και λυπηρό» είναι το γεγονός ότι ο Ομπάμα δεν λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν του πως η συμφωνία μπορεί να καταστρέψει το Ισραήλ και δεσμεύθηκε για την ακύρωση των σχεδίων «των τρομοκρατών της Τεχεράνης». Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έχει αναφέρει ότι η συμφωνία αυτή απειλεί την επιβίωση του ισραηλινού κράτους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή