ΠΦΥ προς υπουργείο Υγείας: Το ΠΕΔΥ καταρρέει

ΠΦΥ προς υπουργείο Υγείας: Το ΠΕΔΥ καταρρέει

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για αδιαφορία αλλά και απραξία για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) κατηγορεί το υπουργείο Υγείας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΦΥ.

Οπως καταγγέλει η Ομοσπονδία, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μονάδες υγείας χωρίς παθολόγους, γυναικολόγους, παιδιάτρους, καρδιολόγους κ.λπ., υπάρχει εξοπλισμός σε μονάδες που δεν λειτουργεί όπως οι μαστογράφοι του Περιστερίου, της Τούμπας, της Καλλιθέας και της Πάτρας, ενώ οι αρμόδιες Υγειονομικές Περιφέρειες συνεχίζουν να δαπανούν εκατομμύρια ευρώ για μισθώματα ενώ υπάρχουν δημόσια κτίρια στα οποία θα μπορούσαν να μεταστεγαστούν οι μονάδες.

«Όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούμε τον υπουργό Υγείας να εξαγγέλλει προσλήψεις Ιατρών, νοσηλευτών, εργαστηριακών και δήθεν υποσχέσεις για ενίσχυση της ΠΦΥ. Παρά ταύτα, οι μονάδες Υγείας κ. Κουρουμπλή συνεχίζουν να βρίσκονται σε οικτρή κατάσταση, με συνέπεια η ΠΦΥ να είναι ανύπαρκτη, διαλυμένη, ισοπεδωμένη, υπό πλήρη κατάρρευση και η ηγεσία του Υπουργείου σφυρίζει αδιάφορα εμπρός στον κυκεώνα των συσσωρευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή