Το ενεργειακό κόστος στην πρώτη συνάντηση Σκουρλέτη με ΣΕΒ

Το ενεργειακό κόστος στην πρώτη συνάντηση Σκουρλέτη με ΣΕΒ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενεργειακό κόστος και χωροταξικό ήταν τα θέματα που έθεσε κατά προτεραιότητα η διοίκηση του ΣΕΒ στην πρώτη της συνάντηση με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες. Από πλευράς του ΣΕΒ, εκτός από τον πρόεδρο κ. Θεόδωρο Φέσσα, συμμετείχαν ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος και οι αντιπρόεδροι κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, Ευάγγελος Μυτιληναίος και Δημήτρης Παπαλεξόπουλος. Ο κ. Σκουρλέτης, από την πλευρά του, παρουσία και του γενικού γραμματέα Ενέργειας κ. Α. Αλεξόπουλου, ξεκαθάρισε στους εκπροσώπους του επιχειρείν ότι προτεραιότητα αυτήν τη στιγμή έχουν οι διαπραγματεύσεις για το «κλείδωμα» της συμφωνίας. «Θέλουμε και προσπαθούμε να συνεργαστούμε σε όλα τα θέματα για να μπορέσουμε να επιτύχουμε και στη διαπραγμάτευση αλλά και μετέπειτα στην ανάπτυξη της χώρας», τόνισε με δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Φέσσας. Χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συνάντηση με τον υπουργό, επισημαίνοντας ότι «βρήκαμε ένα πολύ θετικό κλίμα συνεργασίας και, όπως δηλώσαμε και μέσα στη συνάντηση, είμαστε από την ίδια μεριά του τραπεζιού». Αναπτύξαμε διεξοδικά όλες τις πάγιες θέσεις του ΣΕΒ, που είναι κρίσιμες για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής βιομηχανίας και που αφορούν στο κόστος παραγωγής, σημείωσε ο κ. Φέσσας.

Εξάλλου σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το πόσο τα capital controls έχουν πλήξει την επιχειρηματικότητα, ο κ. Φέσσας σημείωσε: «Οπως δήλωσα και στην πρόσφατη συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γ. Στουρνάρα, ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής παραγωγής εξαρτάται από τις εισαγωγές. Η ελληνική οικονομία είναι μια ανοιχτή οικονομία, άρα τα capital controls θίγουν τους πάντες, εισαγωγείς, εξαγωγείς και σίγουρα την ελληνική βιομηχανία. Η ελληνική επιχείρηση έχει θιγεί και το ταχύτερο που θα αρθεί ο περιορισμός της κίνησης κεφαλαίων, το ταχύτερο θα πάρει και η οικονομία ξανά μπροστά».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή