Η Dolphin αναζητεί επιπλέον χρηματοδότηση για το Killada Hills Golf Resort στην Ερμιόνη

Η Dolphin αναζητεί επιπλέον χρηματοδότηση για το Killada Hills Golf Resort στην Ερμιόνη

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συζητήσεις με επενδυτές βρίσκεται ο όμιλος της Dolphin Capital Investors για την εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης του επιχειρηματικού τουριστικού σχεδίου Killada Hills Golf Resort, που δρομολογεί στην κοιλάδα του Δήμου Ερμιονίδας.

Η επένδυση σε συνολική έκταση άνω των 2.000 στρεμμάτων αποτελεί μέρος του Porto Heli Collection, που περιλαμβάνει την ευρύτερη ανάπτυξη θερέτρων του ομίλου της Dolphin στην περιοχή. Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία γηπέδου γκολφ 18 οπών καθώς και την ανάπτυξη προς πώληση άνω των 200 κατοικιών γύρω από αυτό. Στις προθέσεις του ομίλου είναι να λειτουργήσει στην έκταση το πρώτο θέρετρο στην Ευρώπη της αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων Chedi. Για τη προώθηση της επένδυσης αναμένονται οι τελικές εγκρίσεις από την κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο όμιλος της Dolphin ανακοίνωσε ότι στο ευρύτερο περιβάλλον του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Amanzoe στο Πόρτο Χέλι ολοκληρώθηκε η κατασκευή τριών βιλών, οι οποίες θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους μέσα στον επόμενο μήνα. Μεταξύ αυτών, σημειώνει ότι βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες νεόκτιστες βίλες στη Μεσόγειο. Η εν λόγω βίλα, που είναι η μεγαλύτερη της αλυσίδας της AmanResorts παγκοσμίως, διαθέτει επιφάνεια σχεδόν 5.000 τ.μ., 7 πισίνες και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις.

Στο μεταξύ, ο όμιλος βρίσκεται σε νέες συζητήσεις για τη σύναψη συνεργασιών που θα ενισχύσουν τη χρηματοδότηση σύνθετης τουριστικής επένδυσης που δρομολογεί στην Κέα. Οπως ενημέρωσε, οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα κατέστησαν αδύνατη την υλοποίηση μνημονίου κατανόησης που είχε υπογράψει τον περασμένο Μάρτιο με διεθνή επενδυτή στον χώρο των ξενοδοχείων. Το μνημόνιο προέβλεπε την επένδυση από τον συμβαλλόμενο όμιλο ποσού 20 εκατ. ευρώ στο επιχειρηματικό σχέδιο με αντάλλαγμα την παραχώρηση του 50% των μετοχών. Το σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή ξενοδοχείου, τουριστικών κατοικιών, κέντρου θαλασσοθεραπείας, υποδομών μαρίνας κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή