Ποτάμι: Γιατί κρυφό το σχέδιο Βαρουφάκη;

Ποτάμι: Γιατί κρυφό το σχέδιο Βαρουφάκη;

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αφού ο κ. Τσίπρας παραδέχεται πια ότι αυτό το Plan Β ήταν υποχρεωτικό για να έχουμε και μια γραμμή άμυνας, γιατί δεν ήταν δημόσιο; Γιατί δεν είπε στον ελληνικό λαό δημόσια ότι εμείς προσπαθούμε να βρούμε μια διέξοδο στην περίπτωση που θα στριμωχθούμε;».

Με το ευθύ αυτό ερώτημα απάντησε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης στην προσπάθεια του πρωθυπουργού να εξηγήσει στη Βουλή το Plan B για μετάβαση στη δραχμή που παραδέχθηκε ότι προετοίμαζε ο Γ. Βαρουφάκης. Και παράλληλα αξίωσε από τον κ. Τσίπρα «μια συγγνώμη από το Ποτάμι και τον κ. Χ. Θεοχάρη γιατί εκείνος ήταν πρώτος που υπεύθυνα είχε πει στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει αυτό το Ρlan Β» και τότε κατηγορήθηκε ως κινδυνολόγος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν στάθηκε όμως μόνο σε αυτό ο κ. Θεοδωράκης. «Εχουμε πολλές απορίες για το πώς έδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, για το πώς έδρασε το λόμπι της δραχμής μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε και κατήγγειλε ότι «σήμερα αποκαλύπτεται πια ότι κάποιοι υπουργοί, που έξι μήνες τώρα υποτίθεται διαπραγματευόντουσαν τη θέση της χώρας στην Ευρώπη, στήνανε σενάρια παρακρατικού τύπου για τη δραχμή. Τα λένε δημοσίως. Οτι θα μπαίναμε στο Νομισματοκοπείο, θα παίρναμε τις θυρίδες των πολιτών. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν πρέπει σήμερα να απολογηθούν, γιατί έξι μήνες παρίσταναν ότι έδιναν ένα αγώνα, ενώ στην πραγματικότητα ο καθένας από τη δική του ιδεοληψία υπηρετούσε τις πολύ στενές προσωπικές του επιδιώξεις», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης. Και με αφορμή την προχθεσινή Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του Ποταμιού, που πραγματοποιεί από χθες περιοδεία στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Ημαθίας για να προβάλει τις αγροτικές προτάσεις του Ποταμιού, παρατήρησε ότι «η χώρα πληρώνει δυστυχώς πολύ ακριβά την εκπαίδευση του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματική ζωή».

Σημειώνεται ότι συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη δεν έκρυβαν χθες την ανησυχία τους για την πορεία της διαπραγμάτευσης και κυρίως τον κίνδυνο να μην επιτευχθεί συμφωνία ώς τις 20 Αυγούστου. Και τόνιζαν την ανάγκη η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει πόσο επιτακτικό είναι για την αποκατάσταση της λειτουργίας των τραπεζών και επομένως της οικονομίας να δοθεί επιτέλους ένα οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα που έχει προκληθεί με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Θεοδωράκης, τέλος, σε συνέντευξη που έδωσε χθες σε ρ/σ της Θεσσαλονίκης κάλεσε «όλους τους προοδευτικούς πολίτες και τους λογικούς και δημιουργικούς ανθρώπους να συμπορευθούν με το Ποτάμι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση», επιβεβαιώνοντας έτσι ότι θεωρεί πλέον θέμα λίγου χρόνου να στηθούν εθνικές κάλπες, όπως και ότι έχει συνειδητοποιήσει ότι ο κεντρικός του αντίπαλος θα είναι ο κ. Τσίπρας που προφανώς μετά τη διαφαινόμενη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα αποταθεί στους κεντρώους ψηφοφόρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή