Βενιζέλος: Χυδαίος και μικρός συκοφάντης ο πρωθυπουργός

Βενιζέλος: Χυδαίος και μικρός συκοφάντης ο πρωθυπουργός

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πρωτοφανείς πολιτικούς χαρακτηρισμούς, όπως «μοιραίος, δύστυχος, χυδαίος και μικρός συκοφάντης», απάντησε χθες στον πρωθυπουργό ο Ευ. Βενιζέλος για την κριτική που δέχθηκε στη Βουλή από τον Αλ. Τσίπρα. Καθώς μάλιστα ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απουσίαζε από το Κοινοβούλιο, αποκάλεσε τον πρωθυπουργό «θρασύδειλο» και υποστήριξε ότι «κατάντησε η χώρα να θεωρείται κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού ο άνθρωπος που καταχράται της εντολής των εκλογών του Ιανουαρίου και υποδύεται τον πανίσχυρο πρωθυπουργό με 110 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 13 των ΑΝΕΛ, στις πλάτες της αντιπολίτευσης».

«Αυτός, λοιπόν, ο πάντα ίδιος κ. Τσίπρας, χυδαίος και μικρός συκοφάντης, πήγε στη Βουλή να καλύψει τον κ. Βαρουφάκη, γιατί προφανώς τον φοβάται ως συνεργό του», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι έχει «βαρύτατες προσωπικές ευθύνες για τη ζημία που υφίσταται η χώρα μένοντας άλλα τουλάχιστον τρία χρόνια σε σκληρό Μνημόνιο, πηγαίνοντας από πρωτογενές πλεόνασμα σε πρωτογενές έλλειμμα κι από θετικό ρυθμό ανάπτυξης σε ύφεση 4% το 2015».

Ακολούθως, ο κ. Βενιζέλος έσπευσε να απαντήσει σε όλα τα θέματα στα οποία τον ενέπλεξε ο κ. Τσίπρας. Για το PSI, είπε ότι μείωσε το εθνικό βάρος κατά 180 δισ., δηλαδή κατά 100% του ΑΕΠ, και αναρωτήθηκε «αν ο δύστυχος κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται τι υπέγραψε στις 12/7 για το χρέος» και αν «καταλαβαίνει ότι τώρα θα γλείψει εκεί που ανοήτως εξακολουθεί και φτύνει».

Τις αιχμές που άφησε ο πρωθυπουργός για την αγορά των υποβρυχίων τις χαρακτήρισε «γελοιότητες», τον κάλεσε «να ρωτήσει γι’ αυτό δύο στενούς του συνεργάτες, την κ. Κατσέλη και τον κ. Σαγιά» και «να ζητήσει συγγνώμη υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα του Δημοσίου στις εκκρεμείς διεθνείς διαιτητικές δίκες».

Σχετικά, τέλος, με την κριτική που του έκανε ο κ. Τσίπρας για τη λίστα Λαγκάρντ, την αποκάλεσε «παταγωδώς αποτυχημένη συνωμοσία» και δήλωσε ότι ο ίδιος είναι «ο μόνος άνθρωπος που αποδεδειγμένα δεν είχε καμία συμμετοχή και ευθύνη, αλλά μερίμνησε να αποκαλυφθεί η αλήθεια που απέδειξαν τα μηχανήματα, διαψεύδοντας γελοίους ψευδόμενους σκευωρούς που έθεσε υπό την πολιτική του αιγίδα ο κ. Τσίπρας και βρέθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

«Οποτε θέλει, να έρθει να μιλήσουμε στη Βουλή γι’ αυτά και άλλα πολλά», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος και αποκάλεσε καταληκτικά τον κ. Τσίπρα «επικεφαλής μιας ανίκανης κυβέρνησης μειοψηφίας που έκανε τυχοδιωκτική πολιτική καριέρα λέγοντας αντιμνημονιακά ψέματα στις πλάτες της δικής μας ειλικρίνειας και του δικού μας αγώνα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή