Lafarge: Υποχρεωτική δημόσια πρόταση για ΑΓΕΤ Ηρακλής

Lafarge: Υποχρεωτική δημόσια πρόταση για ΑΓΕΤ Ηρακλής

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης προς όλους τους κατόχους κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 1,7 ευρώ έκαστης, της ΑΓΕΤ Ηρακλής, προχωρά η ισπανική εταιρεία Lafarge Cementos SAU, που εδρεύει στη Βαρκελώνη και είναι θυγατρική της μητρικής Lafarge. Μέσω της δημόσιας πρότασης, η Lafarge δεσμεύεται να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της ΑΓΕΤ Ηρακλής, τις οποίες δεν κατείχε, άμεσα ή έμμεσα, την 10η Ιουλίου, όταν και η εταιρεία εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΓΕΤ. Τότε είχε αποκτήσει συνολικά 63.253.403 μετοχές και ποσοστό 88,99% της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Συνεπώς, οι μετοχές που αποτελούν το αντικείμενο της δημόσιας πρότασης ανέρχονται σε 7.829.304 και αντιπροσωπεύουν ποσοστό ίσο με το 11,01% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας. Η Lafarge προσφέρει 1,23 ευρώ για κάθε μετοχή, ποσό που ισούται με τη μέση σταθμισμένη χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών της εταιρείας κατά τους τελευταίους 6 μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ο προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει τη δημόσια πρόταση, ήτοι πριν από τη 10η Ιουλίου 2015. Η όλη διαδικασία θα ξεκινήσει μόλις δημοσιευτεί το σχετικό πληροφοριακό δελτίο, όταν αυτό λάβει την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή