Οι ελληνικές υδατογραφίες του Τζέιμς Φουτ στις Σπέτσες, στο Παλιό Λιμάνι

Οι ελληνικές υδατογραφίες του Τζέιμς Φουτ στις Σπέτσες, στο Παλιό Λιμάνι

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τείνει να γίνει καλοκαιρινός θεσμός πλέον η ετήσια έκθεση ζωγραφικής του Τζέιμς Φουτ στις Σπέτσες. Ο Τζέιμς είναι Βρετανός, αλλά λάτρης της Ελλάδας, με σπίτι και εργαστήρι στο Κυπαρίσσι της Λακωνίας, από τα πιο όμορφα παραθαλάσσια χωριά της Πελοποννήσου. Από εκεί, έχει γνωρίσει τα χρώματα και τις ομορφιές της Ελλάδας και αν υπάρχει κάτι συγκινητικό στα έργα του Τζέιμς Φουτ είναι αυτή η εντιμότητα και αλήθεια με την οποία προσεγγίζει τα θέματά του.

Τώρα, η νέα του έκθεση έχει προγραμματιστεί να εγκαινιαστεί στις 8 Αυγούστου στου «Ορλώφ» στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών, όπου θα παραμένει ανοιχτή για τους επισκέπτες του νησιού κάθε βράδυ έως και τις 18 Αυγούστου.

Οι ακουαρέλες του Τζέιμς Φουτ είναι πλέον ονομαστές και γνωστές στους συλλέκτες. Τον περασμένο Μάρτιο είχε οργανώσει την πρώτη ατομική του έκθεση στην Αθήνα, στην Ιmage Gallery της οδού Αμαλίας, και έτσι είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το αθηναϊκό κοινό. Οι Σπέτσες, όμως, είναι πάντα φιλότεχνες και ιδανικός σταθμός για όλους τους παραθεριστές της ευρύτερης περιοχής Ναυπλίου, Πόρτο Χελιού, Πόρου και Υδρας. Στη νέα έκθεση, ο Τζέιμς Φουτ παρουσιάζει και πολλά νέα έργα, όλα υδατογραφίες, με θέματα από τις Σπέτσες, τον Γέρακα, τη Μονεμβασιά και το Κυπαρίσσι.

Το ύφος του, αναγνωρίσιμο, κλασικό, με άρτια ζυγισμένα και ισορροπημένα χρώματα, αναδίδει την Ελλάδα που αγαπήσαμε και αγαπάμε. Αυτή η αιώνια Ελλάδα διαχέεται σε όλα τα έργα του.

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή