Σε Γερμανούς οι ψηφιακοί χάρτες της Nokia

Σε Γερμανούς οι ψηφιακοί χάρτες της Nokia

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προοπτική της κατασκευής αυτοκινήτων χωρίς οδηγό παρακίνησε τρεις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να αποκτήσουν την εταιρεία ψηφιακής χαρτογράφησης Here. H τελευταία, θυγατρική της φινλανδικής Nokia, εξαγοράστηκε από τις BMW, Audi και Daimler, οι οποίες κατέβαλαν 2,8 δισ. ευρώ.

Οι γερμανικές επιχειρήσεις προσβλέπουν στις μεγάλες δυνατότητες της Here, η οποία αναπτύσσει τεχνολογία λογισμικού νέφους, ώστε να σχεδιάσει τους ψηφιακούς της χάρτες. Η τεχνολογία αυτή, η οποία δίνει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες αποθήκευσης και διαμοιρασμού δεδομένων από τις υφιστάμενες τεχνολογίες, μπορεί να συνδράμει τις Audi, BMW και Daimler να κατασκευάσουν αυτόνομα οχήματα στο μέλλον. «Οι υψηλής ακρίβειας ψηφιακοί χάρτες συνιστούν καίριας σημασίας συστατικό της αυτοκίνησης στο μέλλον», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler, Ντίτερ Τσέτσε.

Ο σχεδιασμός των επιχειρήσεων τις θέλει να χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Here για να συνδυάσουν πιο στενά ψηφιακούς χάρτες ακριβείας με δεδομένα πραγματικού χρόνου από τα αυτοκίνητά τους. Αν και ανταγωνίστριες, οι τρεις επιχειρήσεις διατηρούν ισοδύναμο μερίδιο στη Ηere. Σύμφωνα με τη φινλανδική εταιρεία, κανένας κατασκευαστής αυτοκινήτων δεν έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει χάρτες οι οποίοι να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο, και απαιτείται συνεργασία μεταξύ των εταιρειών.

«Η νέα ιδιοκτησιακή δομή της Ηere», επεσήμανε στο BBC, ο πρόεδρός της, Σον Φέρνμπακ, «θα μας δώσει τη δυνατότητα να αναδειχθούμε στην κορυφαία εταιρεία διεθνώς όσον αφορά την τεχνολογία λογισμικού νέφους για τον εντοπισμό και τη χαρτογράφηση».

Αναφορικά, τώρα, με τη Nokia, η πώληση της θυγατρικής Here μεταφράζεται σε ένα ακόμη βήμα προς την ολοκλήρωση των σχεδίων της για επικέντρωση στις πρωτεύουσες δραστηριότητές της των δικτύων. Πριν από έναν χρόνο, ο βραχίονας της Νokia που κατασκευάζει κινητά τηλέφωνα εξαγοράστηκε από τη Microsoft. Ο βραχίονας των δικτύων και συναφών υπηρεσιών ενισχύθηκε με την εξαγορά φέτος της γαλλικής ανταγωνίστριας Alcatel-Lucent. «Αφής στιγμής ολοκληρώσουμε την ενσωμάτωσή της, η ανανεωμένη Nokia θα κυριαρχεί στον κόσμο με την κορυφαία τεχνολογία δικτύων, τις υπηρεσίες και την καινοτομία της», δήλωσε ο επικεφαλής της, Ρατζίβ Σούρι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή