Πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Εχετε λίγες ευκαιρίες ακόμη για να δείτε την παράσταση «Ρήσος», αγνώστου συγγραφέα, που σκηνοθέτησε η Κατερίνα Ευαγγελάτου στον υπέροχο χώρο του Λυκείου του Αριστοτέλη στο κέντρο της Αθήνας. Πρωταγωνιστούν οι Αργύρης Πανταζάρας και Ορφέας Αυγουστίδης. Οι παραστάσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή και η έναρξη κάθε ημέρα είναι στις 8.30 μ.μ.

• Συνεχίζεται  η περιοδεία της ερμηνεύτριας Ελένης Τσαλιγοπούλου σε όλη την Ελλάδα. Αυτή την Παρασκευή 7/8 θα βρίσκεται στο παραθαλάσσιο cafe-bar «Faros» στο Μάτι της Νέας Μάκρης, μαζί με τους μουσικούς της και με ήχους που διαμορφώνουν έναν ουσιαστικό και γοητευτικό διάλογο ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση. Στις 10.15 μ.μ.

• Για τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της Αθήνας που θα παραμείνουν στο κλεινόν άστυ, η πρόταση του Μουσείου Ηρακλειδών είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Είναι η έκθεση «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων». Τα εκθέματα προέρχονται από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά. Στο παράρτημα του Μουσείου, Απ. Παύλου 37, Θησείο. Ωράριο: Καθημερινά 10 π.μ. – 6 μ.μ., Πέμπτη 10 π.μ. ώς 8 μ.μ.

• Διαφοροποιημένα θα είναι τα ωράρια λειτουργίας τον Αύγουστο για την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη». Συγκεκριμένα, η Βιβλιοθήκη (Δομοκού 2, Στ. Λαρίσης, 10 με 28/8 θα έχει τα εξής ωράρια: Δευτ., Τρ. 11 π.μ.-7 μ.μ., Τετ. – Παρ. 9 π.μ.-3 μ.μ. Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης (οδ. Αγ. Χατζημιχάλη 6, Πλάκα) από τις 5 έως 31/8 θα λειτουργεί ως εξής: Τρ. – Παρ. 7 π.μ.-3 μ.μ., Σάβ., Κυρ. 9 π.μ.-2 μ.μ.

• Το 10ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας φιλοξενεί απόψε την Ελεονώρα Αποστολίδη και τον Χρίστο Παπαγεωργίου. Η πρώτη θα παρουσιάσει Σούμπερτ και Ραχμάνινοφ και ο δεύτερος στυλιστικές παραλλαγές πάνω στη μελωδία «Στο περιγιάλι το κρυφό» του Μίκη Θεοδωράκη. Στις 9 μ.μ., στην Παραλία Αύρας.

• Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη θα είναι όλο τον Αύγουστο με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες. Ωράριο: Τρ. – Σάβ. 9 π.μ.-3 μ.μ. και Κυρ. 11 π.μ.-4 μ.μ. Θα είναι κλειστό από 9 έως 17/8.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT