Κωνσταντοπούλου κατά Ν. Παππά

Κωνσταντοπούλου κατά Ν. Παππά

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως αυθεντικός εκφραστής των ιδεολογικών και προγραμματικών διακηρύξεων του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία προέβη σε λεπτομερή απολογισμό τής έως τώρα θητείας της, διανθισμένο με πολιτικές στοχεύσεις.

Εξαιρώντας από την κριτική της μόνο τον πρωθυπουργό, τον οποίο «αθωώνει» για το τρίτο μνημόνιο, αποδεχόμενη όπως είπε τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι είναι προϊόν εκβιασμών, άρα δεν την αναγνωρίζει ως συμφωνία, η πρόεδρος της Βουλής συντήρησε σθεναρά το «φλερτ» με την Αριστερή Πλατφόρμα, υποστηρίζοντας τη στάση της στη Βουλή, ενώ παρών για λίγη ώρα ήταν ο Δ. Στρατούλης, στέλνοντας προφανώς το μήνυμα της αμοιβαιότητας. Η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε να μη «δαιμονοποιείται η Πλατφόρμα», ενώ με πιο χαμηλούς τόνους αναφέρθηκε στον κ. Μάρδα που την εγκάλεσε για την Επιτροπή για το Χρέος, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά στον κ. Πανούση.

Πολλές και έντονες ήταν οι αιχμές της κ. Κωνσταντοπούλου προς τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά, με αφορμή την πρότασή του να θεωρηθεί λήξασα η θητεία των μελών του ΕΣΡ από το 2012. Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι αν συμβεί αυτό τότε θα ανακύψει μείζον ζήτημα για όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές, γιατί θα θεωρηθεί ότι ουσιαστικά λειτουργούν παράνομα και δεν θα μπορούν να εισπράξουν πρόστιμα που έχουν επιβάλει, δηλαδή θα είναι «βόμβα στα δημόσια ταμεία», όπως είπε χαρακτηριστικά. Διευκρινίζοντας ότι δεν ταυτίζει τον κ. Παππά με συμφέροντα, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι πολλοί θα ήθελαν να έχουν τον δικό τους άνθρωπο σε αυτές τις Αρχές, κάτι που ενεργοποιεί τη διαπλοκή, προσθέτοντας ότι δεν ταυτίζει μεν πρόσωπα με συμφέροντα, αλλά ταυτόχρονα, σημείωσε, κανείς να μην προσποιείται ότι δεν αντιλαμβάνεται το διακύβευμα.

Αμεση ήταν η απάντηση του κ. Παππά, ο οποίος και σε δήλωσή του υποστήριξε ότι το δημόσιο συμφέρον δεν υπηρετείται με πρακτικές διαιώνισης του τρέχοντος καθεστώτος. Επιβεβαιώνοντας την τροχιά σύγκρουσης των δύο πλευρών, ο κ. Παππάς σημειώνει ότι «το τρέχον τηλεοπτικό καθεστώς δεν είναι το επιθυμητό, η αδιαφάνεια, οι εν μια νυκτί αδειοδοτήσεις, οι εκκωφαντικές σιωπές των υπευθύνων, οι διαρκείς σχεδόν σιωπηρές ανανεώσεις αδειών και θητειών, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστούν».

Αναδεικνύοντας ως πλήρως θετικές τις πρωτοβουλίες για την Επιτροπή Αλήθειας για το δημόσιο χρέος και τις πολεμικές επανορθώσεις, αλλά και για την υπόθεση Siemens, η κ. Κωνσταντοπούλου βρήκε τη θητεία της ιδιαίτερα πετυχημένη. Ως μοναδικό αρνητικό στοιχείο ανέδειξε την έλλειψη συνεργασίας του διοικητή της ΤτΕ Γ. Στουρνάρα, καθώς όπως είπε, αρνήθηκε να χορηγήσει τα στοιχεία κίνησης των δανείων της χώρας, επικαλούμενος το απόρρητο και πρόσθεσε ότι η μη προσέλευση δεν αποτελεί αποδεκτή συμπεριφορά και γι’ αυτό στο επόμενο διάστημα «θα υπάρξουν και οι δέουσες διαδικασίες να προσέλθει ως οφείλει στις επιτροπές της Βουλής να χορηγήσει τα στοιχεία».

Ο «φάκελος της Κύπρου»

Αίσθηση προκάλεσε η πρόθεση της κ. Κωνσταντοπούλου να φέρει στο προσκήνιο μετά πολλά χρόνια τον «φάκελο της Κύπρου», δηλώνοντας ότι «υπάρχει ένας σφραγισμένος φάκελος, υπάρχει ιστορική εκκρεμότητα και ευθύνη να μην αραχνιάσει και να μην αφεθεί στα αζήτητα της Ιστορίας». Δεν αποσαφήνισε, πάντως, με ποιο τρόπο θα αξιοποιηθεί ο φάκελος αυτός. Για το κανάλι της Βουλής δήλωσε ότι δεν έχει παρέμβει στη λειτουργία του και ότι η μόνη αλλαγή ήταν η αξιοποίηση της κ. Κατερίνας Κατωτάκη ως συντονίστριας, που τοποθετήθηκε στη θέση του Κ. Αλαβάνου, η θητεία του οποίου έληξε. Προανήγγειλε την πλήρη λειτουργία του καναλιού με ειδησεογραφία και προγράμματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT