Καθαρά κέρδη 7,6 εκατ. το α΄ 6μηνο για Autohellas

Καθαρά κέρδη 7,6 εκατ. το α΄ 6μηνο για Autohellas

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Autohellas εμφάνισε καθαρά κέρδη 7,6 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2015 έναντι επίσης κερδών 2,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014. Οπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η θυγατρική του ομίλου Βασιλάκη, τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2015 περιλαμβάνουν κέρδη από μερίσματα μετοχών της Αεροπορίας Αιγαίου ύψους 5,8 εκατ. ευρώ. Συνεπώς, τα οργανικά κέρδη μετά φόρων, εξαιρουμένων των μερισμάτων, ανήλθαν στα 3,3 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 46,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών το πρώτο εξάμηνο 2015 της Autohellas διαμορφώθηκε στα 76,2 εκατ. ευρώ έναντι 67,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 13,6%. «H ενδυνάμωση των τουριστικών αφίξεων κατά το πρώτο εξάμηνο 2015 και η άνοδος του μεριδίου αγοράς οδήγησε σε αύξηση των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατά 12,3% ενώ οι μακροχρόνιες μισθώσεις σε εταιρικούς πελάτες στην Ελλάδα παρουσίασαν άνοδο 4,2%», σημειώνεται στην ανακοίνωση της εισηγμένης.

Το πρώτο εξάμηνο του 2015 ο κύκλος εργασιών των θυγατρικών εταιρειών στο εξωτερικό διαμορφώθηκε στα 17,4 εκατ. ευρώ έναντι 15,2 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2014, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 14,5% και αντιπροσωπεύει το 22,8% του συνολικού τζίρου του ομίλου.

Οπως εξηγεί η Autohellas, «συνεχίζοντας την πολιτική της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης, η εταιρεία προχωρεί σε επέκταση των δραστηριοτήτων της και στην αγορά της Κροατίας, με νέα συμφωνία με τη Hertz International». Ειδικότερα με την έγκριση της Hertz International προχώρησε στην εξαγορά της Anterra, εθνικού Franchisee για την Κροατία, εταιρεία η οποία βρίσκεται σε διαδικασία εξυγίανσης και ανασυγκρότησης, καταβάλλοντας συμβολικό τίμημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT