Πέρασε ο ΠΑΟΚ από τη Σλοβακία

Πέρασε ο ΠΑΟΚ από τη Σλοβακία

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γκολ του Δημήτρη Κωνσταντινίδη στο 48’ διαμόρφωσε το τελικό 1-1 του ΠΑΟΚ με την Σπάρτακ Τρνάβα στη Σλοβακία και έδωσε την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ στον «Δικέφαλο», σε έναν αγώνα επεισοδιακό, καθώς υπήρξαν συμπλοκές (και τραυματισμοί) οπαδών των δύο ομάδων πριν από την έναρξή του! Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο, είχε τις ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ και να απλοποιήσει την κατάσταση, αλλά η Σπάρτακ ήταν αυτή που πέτυχε γκολ.

Ο Μακ στο 11’ και ο Κάτσε στο 12’ σπατάλησαν μοναδικές ευκαιρίες για το 0-1, και στο 35’ οι γηπεδούχοι με εύστοχο χτύπημα πέναλτι (προήλθε από τραγικό λάθος του Ολσεν που έδωσε γονατιά στον αντίπαλό του ενώ είχε την μπάλα στα χέρια του) του Σάμπο έγραψαν το 1-0.

Οι παίκτες του Ιγκόρ Τούντορ δεν άλλαξαν τακτική και μετά το γκολ της Σπάρτακ. Πίεσαν τους Σλοβάκους, έχασαν άλλη μία κλασική ευκαιρία στο 38’, όταν την προβολή του Κάτσε έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Κάμεναρ και στην επαναφορά το σουτ του Πέλκα βρήκε τον… Μυστακίδη, ενώ κατευθυνόταν στα δίχτυα της Σπαρτάκ.

Το πρώτο μέρος έληξε με 1-0 για τους γηπεδούχους, όμως ο ΠΑΟΚ αντέδρασε άμεσα στο δεύτερο μέρος. Στο 48’ με εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά ο Κοροβέσης βρήκε τον Κωνσταντινίδη, και αυτός με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή ισοφάρισε σε 1-1. Το γκολ αυτό έδιωξε το άγχος από τους παίκτες του «Δικεφάλου», αφού πλέον οι Σλοβάκοι θα έπρεπε να σκοράρουν δύο φορές για να πάρουν εκείνοι την πρόκριση, καθότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε ως προίκα το 1-0 από τον αγώνα της Τούμπας.

Ο Μακ ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής σε άλλη μία φάση για τον ΠΑΟΚ, όταν αστόχησε και σε τετ α τετ στο 54’, ενώ στο 56’ ο Πέλκας προτίμησε να μη δώσει στον Σλοβάκο και το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Στο 67’ ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες, όταν ο Σκόνδρας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για χτύπημα εκτός φάσης στον Χάρμπα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, αλλά είχαν μόνο μία καλή στιγμή, όταν στο 74’ ο Κοροβέσης έκοψε την μπάλα πάνω στη γραμμή.

ΣΠΑΡΤΑΚ ΤΡΝΑΒΑ: Κάμεναρ, Γιανέτσκα, Μπόρτελ, Τοθ, Γκρέσακ, Μίκοβιτς, Κασάδο (79΄ Μπάεζ), Νίκολιτς, Σάμπο, Χαλίλοβιτς (79΄ Μίκινιτς), Βόιτους (62΄ Χάρμπα).

ΠΑΟΚ: Ολσεν, Σκόνδρας, Κόστα, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Τζιόλης, Κάτσε (81΄ Σαββίδης), Μακ, Μυστακίδης (57΄ Κουλούρης, 69΄ Πούγγουρας), Κοροβέσης, Πέλκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT