Προβολείς πρόκρισης για τον Ατρόμητο

Προβολείς πρόκρισης για τον Ατρόμητο

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εστω και με αρκετή δόση περιπέτειας, ο Ατρόμητος κατάφερε χθες να πανηγυρίσει την πρώτη του πρόκριση στα ευρωπαϊκά κύπελλα, προσπερνώντας το εμπόδιο της ΑΪΚ Στοκχόλμης, σημειώνοντας μάλιστα και δεύτερη νίκη, αυτήν τη φορά με 1-0. Η ομάδα του Περιστερίου είχε το προβάδισμα από τον πρώτο αγώνα στη Σουηδία (3-1), και το μόνο που τον τρόμαξε ήταν οι διακοπές ρεύματος του γηπέδου! Η πρώτη ήρθε ως… προειδοποίηση περίπου μισή ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, και η δεύτερη στο 53’ του αγώνα, αναγκάζοντας τους πάντες σε περίπου ωριαία αναμονή στο σκοτάδι. Τελικά το πρόβλημα διορθώθηκε και, περίπου δέκα λεπτά προτού εκπνεύσει η διορία της UEFA, το παιχνίδι ξεκίνησε ξανά. Αν το πρόβλημα δεν μπορούσε να αποκατασταθεί σε διάστημα μίας ώρας, ο αγώνας θα συνεχιζόταν σήμερα.

Μέχρι να σβήσουν τα φώτα, η ΑΪΚ είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Γκορμπούνοφ, εκτός από το διάστημα 30’-40’, στη διάρκεια του οποίου ο Ατρόμητος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Σε αυτό το δεκάλεπτο η ΑΪΚ είχε τέσσερις καλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Η πρώτη στο 31’ με τον Ετούχου να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, η δεύτερη και σημαντικότερη στο 32’ όταν ο Γκορμπούνοφ μπλόκαρε το σουτ του Σαλέτρος, η τρίτη -όχι και φαρμακερή- στο 35’ με τον Μπρούσταντ, και η τελευταία στο 39’ με καλό σουτ του Ισιζάκι.

Από την άλλη, ο Ατρόμητος είχε απειλήσει στο 7ο λεπτό, όταν σε γύρισμα του Ούμπιδες από δεξιά στο πρώτο δοκάρι, ο Ναπολεόνι βρήκε την μπάλα στην κίνηση, αλλά ο Κάλγκρεν απέκρουσε ενστικτωδώς.

Μετά τη διακοπή, ο χρόνος συνέχιζε να κυλάει υπέρ του Ατρόμητου, αφού οι παίκτες της ΑΪΚ έμοιαζαν να εγκαταλείπουν την προσπάθεια. Οι Περιστεριώτες έψαξαν το γκολ και το βρήκαν στο 67’ με τον Μαρσελίνιο. Ο Βραζιλιάνος μέσος έκλεψε την μπάλα από τον Γιόχανσον, βρέθηκε τετ α τετ με τον Κάλγκρεν, τον ξεπέρασε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ατρόμητος, όπως και ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός, θα μάθει σήμερα το μεσημέρι τον αντίπαλό του στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Γοδόι, Ουσέρο, Πίτου Γκαρσία (75’ Mπρίτο), Ναπολεόνι (85’ Λε Ταλέκ), Μαρσελίνιο, Ούμπιδες (90’ Λημνιός).

ΑΪΚ: Κάλγκρεν, Πέιβι, Ετούχου, Γιόχανσον, Χάουκσον, Περέιρα (11’ Mπλόμπεργκ), Ισιζάκι, Σαλέτρος, Ελίασον (46’ Μπανγκουρά), Μπρούσταντ (79’ Νίκολιτς), Γκοϊτόμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT