Η Google φτιάχνει τη δική της… αλφαβήτα

Η Google φτιάχνει τη δική της… αλφαβήτα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Google ξαναγράφει την… αλφαβήτα και προχωρά σε αναδιοργάνωση της εταιρικής της δομής, ώστε να αυτονομηθούν οι διαδικτυακές δραστηριότητές της και να διαχωριστούν από τις πειραματικές/καινοτομικές, όπως τα αυτόνομα αυτοκίνητα και το χάπι για την ανίχνευση του καρκίνου. Η Google αλλάζει όνομα και ιδρύει την Alphabet (αλφαβήτα), η οποία θα λειτουργεί ως εταιρεία συμμετοχών και ομπρέλα των δραστηριοτήτων της. Οι μέτοχοι θα λάβουν μία μετοχή της Alphabet για καθεμία μετοχή της Google. Στη δε διοίκηση του νέου ομίλου θα παραμείνουν όσοι ασκούσαν διοίκηση και στην Google, δηλαδή ο Λάρι Πέιτζ ως διευθύνων σύμβουλος, ο Σεργκέι Μπριν ως πρόεδρος, ο Ερικ Σμιντ ως εκτελεστικός πρόεδρος του Δ.Σ., η Ρουθ Πόρατ ως γενική οικονομική διευθύντρια και ο ανώτατος σύμβουλος της εταιρείας Ντέιβιντ Ντράμοντ.

Η «ομπρέλα» της Alphabet συναπαρτίζεται από:

• Μία μικρότερη εταιρεία, με την επωνυμία Google και επικεφαλής τον Σουντάρ Πιτσάι, στην οποία εμπεριέχονται οι κομβικές δραστηριότητες της αναζήτησης, των διαφημίσεων, των χαρτών, των εφαρμογών, του YouTube, του λειτουργικού συστήματος Android και της συναφούς υποδομής και

• Επιμέρους εταιρείες, όπως η Calico (αντιμετώπιση ασθενειών λόγω γήρανσης), η Nest (κατασκευάστρια συσκευών για το Ιντερνετ των πραγμάτων), η Fiber (υπερταχείες υπηρεσίες Διαδικτύου), η Sidewalk Labs (τεχνολογία επίλυσης αστικών προβλημάτων), καθώς και οι επενδυτικοί βραχίονες Google Ventures και Google Capital, και η τεχνολογική θερμοκοιτίδα Google X.

Λίγο καιρό αργότερα η Google θα αναδιοργανώσει και την εταιρεία συμμετοχών, ώστε η Alphabet να κατέχει το σύνολο του κεφαλαίου της. H Αlphabet αρχικά θα λειτουργεί ως άμεση θυγατρική της Google και σταδιακά μέσω συγχωνεύσεων θα μετασχηματιστεί σε μητρική και η Google σε θυγατρική της. Τα τελευταία χρόνια η Google, η κορυφαία μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο, επένδυε σε πολλά και διαφορετικά σχέδια, τα οποία ελάχιστη συνάφεια είχαν με την αρχική της αποστολή, οπότε χρειαζόταν διαχωρισμός. Ο συνιδρυτής της, Λάρι Πέιτζ, θα έχει τη δυνατότητα να δίνει τις πολύτιμες συμβουλές του, να μην ασχολείται με την καθημερινότητα και να υλοποιεί τα σχέδιά του: τα οχήματα χωρίς οδηγό, τις συσκευές του Ιντερνετ των πραγμάτων και τη διεξαγωγή πειραμάτων για την αντιμετώπιση των ασθενειών της γήρανσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή