Πρόσφυγες οι δράστες της επίθεσης στο ΙΚΕΑ

Πρόσφυγες οι δράστες της επίθεσης στο ΙΚΕΑ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ. Αιτούντες άσυλο από την Ερυθραία είναι οι δύο ύποπτοι της επίθεσης με μαχαίρια σε κατάστημα της αλυσίδας Ikea στη Σουηδία, η οποία προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων. Ο ένας από τους υπόπτους αρνείται κάθε συμμετοχή στο περιστατικό, ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το κίνητρο της επίθεσης το μεσημέρι της Δευτέρας στην πόλη Βεστερός παραμένει ακόμη άγνωστο. Τα δύο θύματα είναι μια 55χρονη από την πόλη Σκελέφτεα και ο 28χρονος γιος της.

Παρότι οι Αρχές δεν έχουν διαλευκάνει τα αίτια του αιματηρού περιστατικού, η βοηθός εισαγγελέα, Εύα Μόρεν, ανέφερε χθες ότι η τρομοκρατία έχει αποκλεισθεί ως κίνητρο της επίθεσης και ότι η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της χώρας δεν εκλήθη να ασχοληθεί με την υπόθεση. «Η επίθεση δεν είχε πολιτική χροιά και δεν υπάρχει καμία γνωστή σχέση μεταξύ θυμάτων και θυτών», είπε η κ. Μόρεν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δράστες χρησιμοποίησαν μαχαίρια από τα ράφια του καταστήματος για να επιτεθούν στα θύματά τους. Η εισαγγελία επρόκειτο να μελετήσει όσα κατέγραψαν οι πολλές κάμερες ασφαλείας του καταστήματος, σε μια προσπάθεια να ρίξουν φως στο μυστηριώδες περιστατικό. «Το κατάστημα ήταν γεμάτο κόσμο και υπάρχουν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι εξετάζονται», δήλωσε η κ. Μόρεν.

Το συγκεκριμένο κατάστημα, στην πόλη Βεστερός, 100 χλμ. από τη Στοκχόλμη, εκκενώθηκε μετά την επίθεση και παρέμενε και χθες κλειστό. Με απόφαση της σουηδικής αστυνομίας, τα μέτρα ασφαλείας στα κέντρα υποδοχής προσφύγων σε όλη τη χώρα ενισχύθηκαν χθες, συμπεριλαμβανομένου και του κέντρου όπου διέμεναν οι δύο ύποπτοι, στην Αρμπόγκα, 50 χλμ. από το Βεστερός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT