Εκστρατεία ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ μέσω social media

Εκστρατεία ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ μέσω social media

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τενίστρια Μαρία Σαράποβα, o Βρετανός επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπράνσον η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι και ο αστέρας του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας Κακά είναι μόνο μερικά από τα πρόσωπα κοινής αποδοχής τα οποία στηρίζουν την νέα εκστρατεία του ΟΗΕ μέσω των social media, η οποία έχει ως στόχο να γίνουν γνωστές 17 ιστορίες επιβίωσης ανθρώπων σε χώρες που παλεύουν με σφοδρές συγκρούσεις και καταστροφές σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως η Συρία, το Αφγανιστάν, το Νότιο Σουδάν, το Νεπάλ και τη Σιέρα Λεόνε.

«Καλούμε τους νέους ψηφιακά να μας βοηθήσουν να γίνουν γνωστές αυτές οι συγκλονιστικές ιστορίες και να δώσουν φωνή σε όσους δεν έχουν», δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ, Stephen OBrien. «Πιστεύω ότι έχουμε μια κοινή ευθύνη να ευαισθητοποιήσουμε την ανθρωπότητα σε αυτά τα παγκόσμια ζητήματα».

Μέσω της εκστρατείας ζητείται από τους χρήστες του Facebook και του Twitter να επισκεφθούν το δικτυακό τόπο www.worldhumanitarianday.org και να εγγραφούν για να καταστεί δυνατή η εφαρμογή της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπιστικής Βοήθειας (#ShareHumanity) για να δημοσιεύσετε μια από τις 17 ιστορίες στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έχουν επιλέξει για έξι ώρες από σήμερα Τετάρτη. Η εκστρατεία θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Αυγούστου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας, και οι υποστηρικτές μπορούν να μοιραστούν όσες ιστορίες θέλουν κατά τη διάρκεια των οκτώ αυτών  ημερών. Ο Kieran Dwyer, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του Γραφείου Τύπου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων, δήλωσε ότι ο απώτερος στόχος της εκστρατείας είναι «να δημιουργηθεί ένας μαζικός πυρήνας υποστήριξης για ανθρωπιστική δράση η οποία θα λειτουργήσει σωτήρια για τον κόσμο στις μέρες μας».

Ο ΟΗΕ ελπίζει επίσης ότι οι άνθρωποι θα ευαισθητοποιηθούν από τις ιστορίες των ανδρών, γυναικών και παιδιών και θα θελήσουν προσφέρουν δωρεές για να βοηθήσουν τους άπορους. Μέχρι στιγμής 1794 άτομα έχουν προχωρήσει σε δωρεά μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής. Τέλος, ο Kieran Dwyer σημείωσε ότι ο ΟΗΕ χρειάζεται 20 δις δολάρια για φέτος ώστε να μπορέσει να κρατήσει στη ζωή 100 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή