Ανακωχή κήρυξαν Fox και Ντόναλντ Τραμπ

Ανακωχή κήρυξαν Fox και Ντόναλντ Τραμπ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από ημέρες δημόσιας κριτικής του προπορευόμενου στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ προς τη δημοσιογράφο του Fox News Μέγκιν Κέλι, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και το παντοδύναμο στον χώρο των συντηρητικών κανάλι φαίνεται να έχουν κηρύξει ανακωχή.

Στην πραγματικότητα, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι επιβίωσε από ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, αφού πολλοί θεώρησαν ότι υπονόησε πως η Μέγκιν Κέλι του έκανε δύσκολες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου ρεπουμπλικανικού ντιμπέιτ, επειδή είχε περίοδο.

Τα πρώτα σημάδια της ανακωχής φάνηκαν όταν ο Τραμπ εμφανίστηκε την Πέμπτη στην εκπομπή «Fox και φίλοι», και καμία από τις ερωτήσεις που του έγιναν δεν αφορούσε το περιστατικό με την Κέλι. Αντίθετα, όλες οι ερωτήσεις εστίασαν στη σκληρή στάση του Τραμπ απέναντι στο Ιράν και στο «Iσλαμικό Κράτος».

Παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ έχει δεχτεί τις τελευταίες ημέρες αυστηρή κριτική και από τα δύο κόμματα, δημοσκοπικά φαίνεται να ανεβαίνει. Σύμφωνα με μία διαδικτυακή δημοσκόπηση, η οποία ξεκίνησε όταν ο Τραμπ έκανε τα αμφιλεγόμενα σχόλια, το ποσοστό του αγγίζει το 32%, ενώ ο δεύτερος Τζεμπ Μπους βρίσκεται στο 11%.

Η διαμάχη ξέσπασε όταν ο Τραμπ είπε στο CNN ότι «στην Κέλι έβγαινε αίμα από οπουδήποτε». Τα σχόλια θεωρήθηκαν πολύ σοβαρά, με αποτέλεσμα μια ομάδα συντηρητικών ακτιβιστών να αποσύρει την πρόσκληση που είχε στείλει στον Τραμπ για το φόρουμ της.

Την περασμένη Κυριακή, ο Τραμπ υπεραμύνθηκε της δήλωσής του ξανά στο CNN: «Κοίτα, πήγα στο δυσκολότερο πανεπιστήμιο στο οποίο μπορείς να μπεις, το καλύτερο πανεπιστήμιο, στο Γουόρτον – πανεπιστήμιο για μεγαλοφυΐες… Ποιος θα έκανε μια τέτοια δήλωση; Δεν έκανα μια τέτοια δήλωση. Ημουν πάντα καλός με τις γυναίκες».

Οταν ερωτήθηκε για τις πολιτικές του σε σχέση με την υγειονομική περίθαλψη των γυναικών, ο Τραμπ είπε ότι θα τα πήγαινε καλύτερα από τη Χίλαρι Κλίντον. «Ξέρω τις ικανότητές μου και πιστεύω ότι ξέρω και τις ικανότητές της, και είμαι πολύ ικανότερος από αυτήν», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο πόλεμος με το Fox News τερματίστηκε ύστερα από τηλεφώνημα του προέδρου του καναλιού, Ρότζερ Εϊλις. Ο Εϊλις περιέγραψε το τηλεφώνημα ως «απότομο αλλά θερμό».

Η Κέλι αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε αυτήν τη διαμάχη στην εκπομπή της, τη Δευτέρα, λέγοντας: «Ο κύριος Τραμπ πιστεύει ότι οι ερωτήσεις μου ήταν άδικες και θεώρησε πως του επιτέθηκα. Πιστεύω ότι του έκανα δύσκολες, αλλά δίκαιες ερωτήσεις. Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε», σχολίασε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT