Η δύναμη της θετικής σκέψης

Η δύναμη της θετικής σκέψης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι θετικές σκέψεις αλλάζουν τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλός μας, αφού μας βοηθούν να βλέπουμε τα πράγματα χωρίς να εστιάζουμε σε προβλήματα της καθημερινότητας αλλά έχοντας μια πιο γενική εικόνα της ζωής μας. Η διάσημη ψυχολόγος Barbara Fredrickson και συγγραφέας των βιβλίων ‘Positivity’ και ‘Love 2.0’, μίλησε στο αυστραλιανό περιοδικό Natural Health για την δύναμη που έχει η θετική σκέψη στην καθημερινότητα των ανθρώπων συστήνοντας τον διαλογισμό ως μέθοδο επίτευξης μιας υγιούς ψυχικής υγείας.

 «Τα θετικά συναισθήματα είναι πολύ πιο περίπλοκα από τα αρνητικά» λέει η ψυχολόγος εξηγώντας ότι σύμφωνα με έρευνες αυτό που έχει σημασία για τους ανθρώπους είναι η συχνότητα των θετικών συναισθημάτων και όχι η έντασή τους: «Ακόμα και συνηθισμένα γεγονότα της καθημερινής μας ζωής μπορούν να είναι πηγές μιας συναισθηματικής ανάτασης». Σύμφωνα με την ειδικό, τέτοια θετικά συναισθήματα είναι βιώματα μιας ευχάριστης κατάστασης, όπως η ευγνωμοσύνη, η έμπνευση, η χαρά και η γαλήνη.   

Η θετική σκέψη μπορεί να μας δώσει μια αίσθηση ασφάλειας αλλά και να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε και να χτίσουμε νέες ικανότητες. Όπως λέει η Fredrickson, αυτό που μας εμποδίζει καθημερινά από το να κάνουμε αισιόδοξες σκέψεις είναι η έλλειψη ασφάλειας που νιώθουμε στην καθημερινότητα μας. Ανησυχούμε για το παρελθόν ή το μέλλον, ξεχνώντας την ασφάλεια που μπορεί να χαρακτηρίζει το παρόν μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή