Η πτώση στην Ασία επηρέασε την Ευρώπη

Η πτώση στην Ασία επηρέασε την Ευρώπη

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ευρωπαϊκές αγορές υποχώρησαν και χθες, καθώς η είδηση πως η Γερμανία ενέκρινε το τρίτο πρόγραμμα της Ελλάδας δεν βελτίωσε το κλίμα. Επικράτησε, αντιθέτως, η ανησυχία για το ενδεχόμενο νέας επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας οφειλόμενη αυτή τη φορά στα δεινά της κινεζικής οικονομίας. Οπως σχολίασε στο Reuters ο Μάρκους Χούμπερ της χρηματιστηριακής Peregrine & Black, «για μια ακόμη φορά η υποχώρηση των αγορών της Ασίας επηρεάζει αρνητικά την εμπιστοσύνη των επενδυτών».

Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο δείκτης XETRA DAX της Φρανκφούρτης που έκλεισε με πτώση 2,14% και ακολουθούν με απώλειες 1,88%, 1,77% και 1,75% αντιστοίχως οι δείκτες FTSE 100 του Λονδίνου, FTSE MIB του Μιλάνου και CAC 40 της Γαλλίας. Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ ενισχύθηκε 1,1054 δολάρια το βράδυ από 1,1029 που είχε κλείσει την Τρίτη. Το δολάριο άρχισε να υποχωρεί εν αναμονή της δημοσιοποίησης των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve. Εξαιτίας, άλλωστε, της ανησυχίας για μείωση της ζήτησης από την Κίνα, υποχωρούσαν και χθες οι τιμές του πετρελαίου που βρίσκονται πλέον στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών, με το αργό στα 40,83 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 45,58 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT