Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καριέρα της είχε χρυσές στιγμές. Μια από αυτές, ήταν όταν έπαιξε δίπλα στον Ελβις Πρίσλεϊ. Ομως η κορωνίδα της ήταν ο ρόλος του Batgirl, του κοριτσιού του χάρτινου ήρωα Batman. Η Υβόν Κρέιγκ (φωτ.) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ύστερα από μάχη με τον καρκίνο. Η πρώτη εμφάνισή της δίπλα στη «Νυχτερίδα» ήταν το 1967 και της άνοιξε τον δρόμο για πολλές άλλες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές εμφανίσεις. Είχε σπουδάσει χορό και ύστερα μπήκε στο θέατρο για να την κερδίσει μετά η μικρή και η μεγάλη οθόνη.

(…)H Ιταλία εμφανίζεται πιο αποτελεσματική από την Ελλάδα στην πολιτιστική της πολιτική. Μια νέα τολμηρή απόφαση είναι η ανάθεση των καίριων διευθυντικών θέσεων εμβληματικών μουσείων σε ξένους, σπάζοντας ένα ταμπού. Ο Εϊκε Σμιτ θα αναλάβει τα Ουφίτσι, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Ντάριο Φραντσεσκίνι. Ο Γερμανός, που πριν ήταν επικεφαλής σε μουσείο της Μινεσότα, είναι ένας από τους επτά μη Ιταλούς που προκρίθηκαν ύστερα από διαγωνισμό, που είχε στόχο την ανανέωση του προσωπικού και την ανανέωση της εικόνας και της λειτουργίας των ιταλικών μουσείων.

(…) Ξεκίνησε ως φωτογράφος μόδας. Πολύ γρήγορα όμως γύρισε την πλάτη του στη λάμψη και αφιερώθηκε σε ένα άλλο πρότζεκτ. Ο Τόνι Γκλίτον, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στη φωτογράφιση κοινοτήτων από Αφροαμερικανούς απόγονους σκλάβων σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, κυρίως στο Μεξικό. Η δουλειά του είχε γίνει παγκοσμίως γνωστή. Ο Αμερικανός «έφυγε» από την ζωή στην Καλιφόρνια σε ηλικία 67 ετών.

(…) Ενα μυθιστόρημα που έχει στο επίκεντρο της πλοκής έναν απογοητευμένο υπάλληλο τράπεζας που ξαναβρίσκει έναν παλαιό του φίλο, προτού ξεκινήσει ένα επικό ταξίδι κέρδισε το περίφημο λογοτεχνικό βραβείο «James Tate Black» της Βρετανίας. Ο συγγραφέας, του οποίου το πρώτο κιόλας βιβλίο κέρδισε αυτήν τη μεγάλη διάκριση, είναι ο Ζία Χάιντερ Ράχμαν. Ο τίτλος του πονήματός του είναι «In the light of what we know».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή