Μεγάλη πτώση στην Ευρώπη λόγω Κίνας

Μεγάλη πτώση στην Ευρώπη λόγω Κίνας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απηχώντας για μία ακόμη συνεδρίαση την ανησυχία για τις επιπτώσεις από τα οικονομικά δεινά της Κίνας, οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν χθες με σημαντικές απώλειες. Οπως σχολίασε στο Reuters ο Ρενό Μουράιγ, στέλεχος της Barclays Bourse στο Παρίσι, «οι υποτιμήσεις του κινεζικού νομίσματος έχουν ενσπείρει τον φόβο πως η επιβράδυνση της Κίνας είναι μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις και θα στερήσει από την παγκόσμια οικονομία μία από τις ατμομηχανές της ανάπτυξης». Ετσι ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχώρησε χθες στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών, κλείνοντας με πτώση 0,56%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες ανάμεσα σε όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψε ο δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου που έκλεισε με πτώση 2,6%. Με εξίσου σημαντική πτώση και συγκεκριμένα 2,34% έκλεισε ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης και ο CAC 40 της Γαλλίας έχασε 2,06% της αξίας του. Μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed, το δολάριο άρχισε να υποχωρεί με αποτέλεσμα το ευρώ να αναρριχάται αρχικά στο 1,1210 δολάριο, για να υποχωρήσει ελαφρώς αργότερα σε 1,1194 δολ.

Σύμφωνα με τον Τζος Μαχόνεϊ, αναλυτή της IG, «είναι ανησυχητικό σημάδι οι μαζικές πωλήσεις, μολονότι τα πρακτικά της Fed δείχνουν διαθέσεις διατήρησης αναπτυξιακής πολιτικής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή